Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraća se Supra?

Toyota potvrdila novi sportski model

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toyotin europski potpredsjednik Karl Schlicht je otkrio nekoliko pojedinosti o novom toyotinom sportskom modelu kojega će ovaj japanski proizvođač razviti u suradnji s BMW-om.

 

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković prema upitniku ministarstva Plenković: "92,7 posto škola izabralo je model A - nastavu u školi" Slika nije dostupna Most predstavio svoj model Martina Dalić: "Proces otkupa INE nije stao"

Podsjetimo, Toyota i BMW su 2013. udružili snage na razvoju novog sportskog modela, a od tada smo mogli čuti razne glasine o novitetima pod značkom oba proizvođača. Sada pak iz samog toyotinog vrha doznajemo kako će se njihova inačica u ponudi japanskog proizvođača smjestiti iznad modela GT 86.

Nadalje, Schlicht nije htio potvrditi kako bi Toyota za ovaj model mogla revitalizirati ime Supra, no otklonio je mogućnost upotrebe naziva Celica jer je njen nasljednik ustvari GT 86 koji će nastaviti svojim putem.

Što se dizajna tiče izgled novog sportskog modela će biti inspiriran konceptnim FT-1, a s tehničke strane, odnosno kada je riječ o konstrukciji kao osnova će poslužiti BMW-ov know-how na području primjene ugljičnih vlakana, o čemu najbolje svjedoče modeli iz serije i.

Motorizacija "nove Supre" je za sada nepoznata, no očekuje se kako bi se trebalo raditi o hibridnom modelu s BMW-ovim 4-cilindričnim 2,0-litrenim pogonskim srojem te jednim ili dva električna motora. Također, trebalo bi se raditi o modelu s pogonom na sva četiri kotača.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tijekom 2017.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene