Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Manje kila, više zabave

Toyota planira manji sportski model

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski proizvođač navodno radi na razvoju novog sportskog modela koji bi se smjestio ispod GT86 i koji bi navodno težio svega 980 kg.

 

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković prema upitniku ministarstva Plenković: "92,7 posto škola izabralo je model A - nastavu u školi" Slika nije dostupna Most predstavio svoj model Martina Dalić: "Proces otkupa INE nije stao"

Konkretnije, Motoring javlja, pozivajući se na insajderske izvore, kako bi ovaj maleni sportski model najvjerojatnije pokretati 4-cilindrični 1,5-litreni benzinski motor snage oko 130 KS što bi bilo sasvim dovoljno za zabavno i agilno vozilo kada u obzir uzmemo spomenutu masu manju od jedne tone.

Također, vrijedi reći i kako bi kupcima trebali biti ponuđeni 6-stupanjski ručni te automatski mjenjači iz modela 86, a spomenimo i kako će ovaj 2+2 coupe imati pogon na stražnje kotače.

Razvoj ovog automobila se vodi pod kodnim imenom 69DZ, a dizajn bi trebao biti inspiriran modelom Toyota Sports 800 iz 1965. te limitiranim modelom 86 Style Cb (na slici) pa se mogu očekivati zaobljena svjetla, veća maska motora, izraženi poklopac motora, kratki prednji i stražnji prevjesi, skladna retro silueta s izraženim lukovima blatobrana i sl.

Ako sve prođe prema planu Toyota bi ovaj model trebala lansirati početkom 2018, a cijena bi mu trebala biti vrlo pristupačna.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene