Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EuroNCAP

VIDEO: Odlikaši na testu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Citroen C3 Picasso, Mazda 6, Mitsubishi Lancer, Subaru Impreza, Toyota Avensis i Toyota iQ prvi su kandidati testirani po novim, strožim pravilima koje provodi organizacija EuroNCAP.

Naime, ista su uvedena jer je u posljednjih godinu dana većina kandidata dobivala maksimalnih pet zvjezdica. Kako se pravila, odnosno mjerila, dugi niz godina nisu mijenjala, logično je da noviji, čvršći i znatno bolje sigurnosno opremljeni automobili, lakše zarade visoke ocjene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Slika nije dostupna Otkrivena dva nova planeta u solarnom sistemu sličnom našem

Od 2009 godine EuroNCAP je tako uveo novi sustav ocjenjivanja koji bi trebao otežati osvajanje najbolje ocjene, s kojima se mnogi proizvođači hvale u reklamnim kampanjama. To je prvi put da se uređaji za pomoć u vožnji, poput sustava za nadzor stabilnosti vozila – ESP, uzimaju u obzir za dobivanje rezultata Euro NCAP testiranja.

Da bi bili uključeni u ukupan rezultat, uređaji moraju, u osnovnoj opremi, biti postavljeni na 85% modela u proizvodnom programu. No, i po novim pravilima od šest testiranih kandidata imamo čak pet odlikaša. To su Mazda 6, Mitsubishi Lancer, dvije Toyote – Avensis i iQ, dok su zvjezdicu manje osvojili Citroen C3 Picasso i Subaru Impreza. Kao najbolji model na testu se pokazala Toyota Avensis, s postignutim ukupnim rezultatom od 81%.

Više doznajte u priloženom videu emisije Automotiv koja se na Novoj TV emitira nedjeljom u jutarnjem terminu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene