Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvijek poseban

[TEST] Nissan Juke 1.2 DIG-T Tekna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Juke je nesumnjivo jedan od najneobičnijih automobila na našim cestama. Otkako se pojavio, stvoren je pravi mali mit oko ovog crossovera. Testirali smo pripadnika osvježene edicije s downsizanim benzinskim motorom i najbogatijom opremom.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Test rabljenog Ili ga volite ili ga mrzite, no Nissan Juke je još uvijek totalno drukčiji od drugih Slika nije dostupna TEST Renault Kadjar dCi 130 4WD – obiteljski crossover za sva četiri godišnja doba

Crossoveri, uostalom kao i SUV vozila, imaju možda i pomalo nezahvalni zadatak biti automobili koji pokazuju karakter svog vlasnika, a Juke je nedvojbeno najbolji pokazatelj toga. Poseban i potpuno drukčiji od svega ostaloga što možemo vidjeti na našim prometnicama u posljednje se četiri godine prometnuo u pravog trendsettera. I sasvim je sigurno, privlači pažnju gdje god se s njim pojavili, posebice u testiranoj, žutoj kombinaciji.

Ovom prilikom testirali smo Juke iz osvježene, Facelift, edicije koji je dostupan u 14 izvedbi. Ponudu započinje 115.400 Kn vriedni Juke 1.6 Visia pokretan benzinskim motorom snage od 94 KS (1598 cm3). Nadalje, u ponudi su i snažnije 1,6-litrene izvedbe: sa 117 KS (1598 cm3) te verzija DIG-T sa 190 KS (1618 cm3). Ponudu benzinaca zaokružit će ovom prilikom testirani 1,2-litreni motor DIG-T snažan 116 KS.

Dieselsku ponudu modela Juke predstavlja provjereni 1.5 dCi, dostupan isključivo u izvedbi snage od 110 KS. Od paketa opreme sodtupni su Visia, Acenta i Tekna, a Juke sa 190 KS snažnim benzinskim motorom dolazi i u izvedbi s pogonom na sva četiri kotača te bezstupanjskim mjenjačem X-Tronic.

Poseban dio priče o nissanovom modelu Juke predstavlja izvedba Nismo. Ova sportska verzija pokretana je motorom obujma od 1618 cm3 koji razvija 147 kW (200 KS). Najekskluzivniji je Juke tako dostupan kao 1.6 DIG-T Nismo te MCVT 4x4 Nismo. Ova posljednja izvedba, s pogonom na sva četiri kotača na našem tržištu stoji 248.000 Kn...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene