Nasuprot uobičajene priču o hibridnim automobilima u kojoj neprekidno moramo paziti na potrošnju pokušavajući je približiti nedostižnim tvorničkim vrijednostima, postoje i automobili koji, zamislite, pružaju vrhunske performanse. Bez odlaska u Maranello, jedan doista sposoban hibrid isprobali smo u obliku C klase koja nas je počastila s čak 600 Nm.


 

Hibridni su automobili postali svakodnevnica i danas praktički svaki veći proizvođač u svom programu ima barem nekoliko takvim sklopom pokretanih modela. No, u cijeloj toj električno-termičkoj priči postoje i dva smjera: jedan posvećen isključivo ostvarivanju što niže potrošnje te onaj namijenjen automobilima višeg cjenovnog razreda koji, pored umjerenije "žeđi" donosi i napredne performanse. Upravo takav hibridni pogonski sklop zatekli smo u testiranom Mercedes-Benzu CT 350 e, modelu koji je premijeru imao početkom ove godine te je po prvi puta dostupan u jednom karavanu.

Vezani članci Slika nije dostupna TEST: Mercedes-Benz GLA – zasluženi redizajn koji se ne vidi, ali osjeća... Slika nije dostupna Što nastane kada uprava Mercedesa ode na godišnji? E-klasa All-Terrain 4x4²!

S obzirom da Mercedes-Benz ne "priča" pretjerano glasno o svojim tehnologijama (nerijetko otkrivamo da neko "napredno tehničko rješenje iz nove generacije tog i tog automobila" Mercedes već ionako odavno ima u svom programu), nema mnogo onih koji znaju da proizvođač iz Stuttgart-Untertürkheima u svom portfelju do 2017. planira imati čak deset hibridnih modela. Konkretnije, riječ je o plug-in hibridima koji pod novom nomenklaturom marke sada nose oznaku "e" te hibridima oznake "h".

Domaći zastupnik u svojoj ponudi tako ima plug-in i hibridne modele u C klasi (350 e), E klasi (300 BlueTEC), S klasi (400 h) te SUV modelima GLC (350 e) i GLE (500 e). Cijena karavana C klase 350 e, koja podrazumijeva 2-litreni benzinski motor snage od 211 KS i električni koji raspolaže s 82 KS na našem tržištu iznosi 407.671 kn, dok je za automobil opremljen poput testiranog potrebno izdvojiti 538.939 kn, odnosno 70.654 Eura. Ovdje je bitno i napomenuti kako u navedenim cijenama nisu uračunati poticaji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.