Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplji najjeftiniji automobil

Tata Nano od čistog zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U čast proslave 5.000 godina zanata izrade nakita u Indiji, Tata Grupa u suradnji s Titan Ind. proizvesti će zlatnog Tata Nano, inače najjeftinijeg automobila na svijetu.

Titan Industries, koja je inače tvrtka u vlasništvu Tata Grupe, u proljeće 2011. predstavit će prvi ikada automobil izrađen od čistog zlata i nakita pod nazivom Goldplus Nano.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Slika nije dostupna Ponuda vrijedi od 6 do 8 mjeseci Prodavat će montažne kuće za 509 eura!

U sklopu kampanje za predstavljanje novog Nanoa, poznata zlatarna Goldplus, također u vlasništvu Titan Industries Ltd., pokrenula je jednomjesečni natječaj za najbolje dizajnersko rješenje za novi Nano.

U natječaju je sudjelovalo trinaest dizajnerskih projekata iz cijele zemlje. Pobjednički dizajn proglašen je 24. prosinca, a isti će ukrašavati novi Nano izrađen od čistog zlata u Titanovoj tvornici u gradiću Hosur, 40 kilometara jugoistočno od Bangalorea.

Primarni cilj Goldplus Nano projekta je poboljšati prodaju Nanoa, koja u zadnje vrijeme drastično opada. Naime, od ukupno 9.000 automobila koliko je izašlo iz tvornice u srpnju 2010., u studenom je prodano samo 509 Nano modela.

Pad prodaje dijelom se može pripisati nizu prijava o spontanom zapaljivanju automobila zbog loših instalacija što je, naravno, ubilo svaki tračak entuzijazma kod ljudi koji su bili oduševljeni idejom jednostavnog prijevoznog sredstva dostupnog i za najtanjem novčaniku.

Dodajmo da će Tata Nano za europsko tržište zbog obaveze poštivanja sigurnosnih zahtjeva te Euro 5 normi o emisiji štetnih plinova najvjerojatnije u konačnici koštati oko 5.000 eura.

Tata Motors nada se da će posebno izdanje Nanoa ponovno potaknuti interes kupaca za najjeftiniji automobil na svijetu. Teško!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene