Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stiže osvježena BMW serija 7

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S novom serijom 7, BMW se nada da će dodatno učvrstiti svoj status proizvođača najinovativnijih luksuznih limuzina u svojoj klasi.

Kao sam vrhunac modelske ponude bavarskog brenda, serija 7 utjelovljuje sportsku eleganciju, modernu pogonsku tehnologiju i luksuzan i komforan ambijent. Dinamične linije i savršeno uravnotežene proporcije i dalje su osnovne dizajnerske karakteristike limuzina BMW serije 7.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Jedan od upečatljivijih detalja na osvježenoj BMW seriji 7 su novi LED svjetlosni sklopovi s prepoznatljivim BMW-ovim krugovima dodatno naglašenim kosom vodoravnom crtom koji garantiraju da nova sportska limuzina ni u kojem slučaju neće proći nezamijećena, kako po danu tako i po noći.

Modificirana prednja rešetka u obliku bubrega s devet okomitih traka za razliku od prijašnjih dvanaest i cjelokupno osvježen izgled prednje maske jasan su vizualni znak raspoznavanja u odnosu na prethodnu generaciju. Neke od drugih promjena koje valja spomenuti su indikatori za promjenu smjera koji su sada pozicionirani na donjem dijelu bočnih retrovizora dok je na isklesanom stražnjem kraju automobila vizualni dojam dodatno istaknut tankom kromiranom trakom.

Besprijekoran dizajn, najkvalitetniji materijali, izuzetno visoka kvaliteta izrade i praktičnost uporabe neke su od glavnih značajki unutrašnjeg prostora dotjerane limuzine BMW serije 7. Vozač i suvozač mogu se opustiti u novo-dizajniranim kožnim sjedalima koja pružaju optimalnu bočnu potporu i nenadmašnu udobnost što je posebice važna stavka prilikom dužih putovanja. Putnici na stražnjim sjedalima također nisu zakinuti za svoju dozu luksuza i udobnosti s optimiziranom izolacijom od buke. Opcionalno se mogu naručiti zasebna stražnja sjedala koja se dodatno mogu prilagoditi željama kupaca.

Na popisu dodatne opreme nalazi se i Rear Seat Entertainment paket s novim 9.2-inčnim tankim ekranom ne bi li putnicima na stražnjim sjedalima vožnja prošla još ugodnije. Novi Bang&Olufsen High End Surround Sound audio sustav od 1.200 W dostavlja besprijekornu kvalitetu zvuka a njegovih 16 zvučnika popraćeno je osvijetljenim središnjim zvučnikom koji se gotovo u potpunosti uvlači u komandnu ploču kada nije aktivan.

Multifunkcionalni prikaz na instrumentnoj ploči koji se nalazi iza upravljača moguće je prilagoditi željama i potrebama vozača, a 10.25-inčni glavni ekran na sredini komandne ploče nudi još više opcija nego prije. Instrumenti se od sada prikazuju koristeći različite boje i grafiku ovisno o odabranom načinu rada te vozaču pružaju informacije specifične za određenu situaciju. Kontrolni ekran u sredini instrumentne ploče također se okoristio vizualnim ali i tehničkim poboljšanjima te od sada koristi 3D grafiku visoke rezolucije.

Modifikacije koje su dotakle pogonski sklop i šasiju donose uglađenije dostavljanje snage, poboljšanu učinkovitost i veću udobnost u vožnji. Dotjerana limuzina serije 7 na tržište će doći s opsežno dorađenim agregatima koje karakterizira izuzetno ekonomična potrošnja i niske emisije štetnih plinova dok će se snaga prenositi na pogonske kotače preko inteligentnog 8-stupanjskog automatskog mjenjača.

Tehnologija poput Auto Start/Stop sustava, sustava regenerativnog kočenja i druge generacije Driving Experience Control sustava s ECO PRO načinom rada i tempomatom omogućili su dodatno smanjenje potrošnje.

Na samom vrhu ponude osvježene serije 7 nalazi se BMW 760i s 12-cilindarskim agregatom, a osim početnog modela BMW 730i (koji neće biti dostupan na svim tržištima), kupci će također moći birati između novog 6-cilindarskog rednog motora pod poklopcem BMW 740i modela te unaprijeđenog V8 benzinskog motora koji je rezerviran za BMW 750i.

U ponudi dizelskih agregata nalaze se 6-cilindarski dizelski motori kod BWM 730d i BMW 740d modela koji također nude povećanje snage uz istovremeno smanjenje potrošnje goriva. Svjetski debi imati će novi BMW 750d xDrive. Pod poklopcem spomenutog modela nalazi se novi 6-cilindarski dizelski motor sa tri turbine, najsnažniji dizelski motor tog tipa na svijetu sa 385 KS i 740 Nm. Ponudu agregata zaokružuje druga generacija BMW ActiveHybrid 7 s novim 6-cilindarskim rednim motorom koji donosi značajno smanjenje emisija štetnih plinova.

Impresivan popis tehnološki naprednih komponenti koje čine šasiju nove serije 7 značajno su unaprijedile razinu udobnosti u vožnji. Uz optimiziranu šasiju s dorađenim gumenim ležajevima i novim amortizerima tu je i samopodesivi zračni ovjes na stražnjoj osovini. Najnapredniji elektronski kontrolni sustavi s dorađenim softverom još su jedan element koji pozitivno utječe na razinu udobnosti i glatki rad automobila.

Osvježena BMW serija 7 biti će još udobnija ali i zabavnija za vožnju, neovisno da li ste za upravljačem ili zavaljeni na stražnjem sjedalu!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene