Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Startech Jaguar XJ – poslastica za poslovnjake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Startech, tuning stručnjak za Jaguar, Range Rover i Land Rover modele, i desna ruka njemačkog tuning specijalista Brabusa, nedavno je predstavila svoj najnoviji paket opreme za Jaguar XJ model ciljajući na poslovnjake kao primarne kupce.

Britanska poslovna limuzina već serijski izgleda opako i doslovce odiše luksuzom i stilom, a OEM Startech tek je dodatno naglasio sve te kvalitete po mjeri modernog poslovnog čovjeka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Kada je Ian Callum dizajnirao novi Jaguar XJ, njegov cilj bio je napraviti limuzinu koja će biti doista moderna interpretacija suštinskog Jaguar automobila, s fluidnom siluetom u obliku suze. Startechova vizija Jaguar XJ-a naglašava te linije sa suptilnim i vrlo funkcionalnim dodacima za karoseriju.

Od vizualnih poboljšanja treba istaknuti novu prednju masku s ugrađenim LED dnevnim svjetlima koja se protežu do prednjih bočnih otvora za zrak, zatim nove bočne otvore za zrak te masivnije lukove kotača.

Ekipa iz Startecha također je opremila Jaguar XJ s posebno dizajniranim naplatcima koji savršeno odgovaraju karakteru ove sportske limuzine. Startech Monostar J Diamond Edition naplatci sprijeda mjere 9.0J x 21 te 10.5J x 21 straga. Kovani naplatci osim privlačnog izgleda mogu se pohvaliti vrlo niskom masom u odnosu na serijske što uz aerodinamičke dodatke na karoseriji također pozitivno utječe na performanse vozila. Deseterokraki naplatci premazani su visokim sjajem s dijelovima koji nalikuju na titanij. Za bolje držanje i trakciju, Startech je obukao XJ-eve posebne 21-inčne ultralake kovane naplatke visoko-performansnim gumama dimenzija 255/35 ZR 21 sprijeda te 295/30 ZR 21 straga.

Stražnji kraj okoristio se manjim spojlerom na poklopcu prtljažnika za još veću potisnu silu te redizajniranim stražnjim branikom s ugrađenim difuzorom i trapezoidnim ispušnim cijevima.

Startech je poslije usmjerio pažnju na dodatno uljepšavanje unutrašnjeg prostora Jaguar XJ modela što nije bio nimalo lak zadatak obzirom da isti glasi kao jedan od najljepših u industriji. Njemački tuner tako je za interijer priredio mnoštvo visoko-kvalitetnih materijala poput Mastik kože, Alcantare te najmodernije elektroničke multimedijske funkcije.

Startech Jaguar XJ predstavljen je javnosti u varijanti s bež interijerom od Mastik kože s 5.000 metara konca, zatim kožnim pokrovima za podnice te visoko-sjajnim crnim drvom na vratima i središnjoj konzoli.

Jedna od glavnih karakteristika ovog vrlo posebnog i po mjeri rađenog interijera je vrhunski multimedijski sustav koji je ugrađen u pozadinu prednjih sjedala. Ovaj sustav sadržava dva stolića koja se elektronički izvlače a isti imaju ugrađene Apple iPadove i tipkovnice. Spomenuti sustav koristi GSM Modem (20MBit/s) za bežično povezivanje na Internet te također podržava integraciju svih elektroničkih naprava.

Pored moderne elektronike, Startech je kupcima ponudio i velik izbor personalizacijskih opcija a da spomenemo samo neke, kupci se recimo mogu odlučiti na pragove od nehrđajućeg čelika i tepihe u boji presvlaka i slično.

Što se tiče dorade motora, jedina opcija će biti remap 3.0 litrenog V6 turbo-dizelskog motora koji serijski istiskuje 275 KS pri 4.000 okr/min te 600 Nm okretnog momenta. Uz remap i promjenu usisnog filtera snaga se diže na respektabilnih 330 KS i 720 Nm! Serijsko ubrzanje do 100 km/h spušta se sa 6 sekundi na 5,5 uz maksimalnu brzinu od 275 km/h.

Startechov početni paket opreme za Jaguar XJ dolazi po cijeni od 8.000 britanskih funti (71.520 kn) dok se cijena penje još više za one koji se odluče na opcionalne detalje i tuning motora.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene