Ako su istinite najave snimanja novog filma o Jamesu Bondu, na lokacijama u Hrvatskoj moći ćete među prvima vidjeti i produkcijsku verziju novog Aston Martin Vantagea


U toplotni udar koji ovaj tjedan trese Lijepu našu besprijekorno su se uklopile fotografije koje smo kasno sinoć primili. Aston Martin godinama je cool automobilistička marka broj 1. Automobil koji vidite na fotografijama, nastalim na nepoznatim lokacijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, nasljednik je najmanjeg Astona – Vantagea V8. Prototip odjeven u psihodeličnu žutu opravu, neupućenima ostavlja dovoljno za razigranu maštu, no prema našim informacijama iz radionica AM-a novi Vantage bit će dizajnerski unaprijeđena verzija modela DB10. Model koji je 007 vozio u posljednjem – Spectre video uratku.

Vezani članci Slika nije dostupna Kvare li se ili poboljšavaju međuljudski odnosi u automobilu? Slika nije dostupna BMW popunjava svoju X-brojalicu, otkrivamo kako će izgledati novi SUV!

Trenutno dostupne informacije govore kako će novi Vantage ispod prednjeg poklopca skrivati Mercedesov AMG 4.0 bi-turbo V8 motor s 510 KS no zagonetni osmjesi iz pogona u Gaydonu daju naslutiti i petlitarsku V12 verziju. U inat svim CO2 protestantima!

Također Aston ne odustaje ni od ručnog mjenjača za istinski užitak u vožnji. Ostatak mehanike poput ovjesa, ispuha, opcijskog 9-brzinskog automatskog mjenjača i nezaobilazne tehnologije u unutrašnjosti zasigurno će biti upakiran prema visokim standardima kako bi mali Aston mogao stati uz bok Porscheu 911, Mercedesovom GT-R-u ili nadolazećem BMW-u serije 8 GT.

U Astonu su još uvijek neodlučni oko premijere novog Vantagea stoga nije nemoguće da ćemo ga vidjeti na Frankfurtskom autoshowu u rujnu. Svi koji ga tamo ne vide uživo, priliku će možda imati negdje na filmskim lokacijama u Hrvatskoj.