Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smart ForTwo zategnuo bore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U proljeće ove godine na ulicama ćemo moći vidjeti pomlađeni ForTwo model iz Smarta. Redizajn se dotakao promjena na prednjem i stražnjem kraju vozila dok je za unutrašnjost ponuđena nova kombinacija presvlaka od kože i tkanine.

Osvježeni Smart ForTwo za 2012. godinu nastavak je jedinstvene priče o uspjehu Smarta. ForTwo je postao pravi trendovski automobil koji nanovo redefinira urbanu mobilnost već deset godina. Smart ForTwo vrlo je praktičan i ekološki orijentiran gradski automobil koji je uz svoj prepoznatljiv izgled i kompaktne dimenzije zabavan za vožnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Moderna vizija modela 300 SL Mercedes-Benz SL|PURE Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima

Smart ForTwo suptilnim je izmjenama na vanjskom izgledu dobio novi dinamičniji izgled. Poimence radi se o većoj rešetci hladnjaka s ugrađenim logom tvrtke, redizajniram prednjim branikom i vodoravno smještenim LED dnevnim svjetlima. Bočni branici također su istaknutiji kao i bočni pragovi a slične promjene zahvatile su i stražnji branik. ''Smart logo od sada ima istaknutiji položaj na automobilu koji odražava novo samopouzdanje ovog brenda,'' kaže šefica brenda, Dr. Annette Winkler i dodaje: ''Smart ForTwo postao je pravi simbol gusto napućenih urbanih sredina diljem svijeta.''

Kromirani logo od sada je pozicioniran točno iznad crne rešetke hladnjaka. Usisnici zraka pod registracijskom oznakom povezani su u jednu cjelinu čime je ForTwo dobio odvažniji izgled. Nova opcionalna LED dnevna svjetla od sada su postavljena vodoravno a u povećan je i izbor naplataka.

Smart ForTwo Passion tako dolazi s novim 9-krakim alu naplatcima, a dva dodatna modela naplataka dolaze sa širim gumama i trokrakim dizajnom. Kupci mogu birati između sedam boja karoserija a po prvi puta u ponudi će biti mat tamno siva.

Smart ForTwo Brabus Xclusive od sada će također biti moguće naručiti u bijeloj boji koja se nalazi na popisu dodatne opreme. Pored tri boje mekog krova za ForTwo kabrio koje su do sada bile dostupne a radi se o crnoj, crvenoj i plavoj, Smart ForTwo Brabus dobiva posebno pripremljen program dodatne opreme koji uključuje još šest boja za meki krov.

Iako su se dizajneri prilikom pomlađivanja malog gradskog dvosjeda uglavnom fokusirali na vanjski izgled automobila, promjene su također zahvatile i unutrašnjost. Novi visoko-kvalitetni paket opreme za interijer u sivoj boji uključuje nove kombinacije presvlaka od kože i tkanine za sjedala, vrata su presvučena u kombinaciju umjetne kože i tkanine dok je instrumentna ploča također prekrivena imitacijom crne kože s detaljima u sivoj boji.

Pulse i Passion paketi opreme općenito donose veću ponudu boja od osnovnog Pure modela. Tako će Pulse i Passion dolaziti sa srebrnim detaljima na prednjoj rešetci i stražnjem kraju, dok će prednji spojler, bočni pragovi i stražnji branik dolaziti u boji karoserije. Poleđina vanjskih bočnih retrovizora također dolazi u boji karoserije dok su ti elementi kod Smart Pure paketa crne boje.

Smart ForTwo i dalje će dolaziti u pet varijanti, Pure, Pulse, Passion, Brabus i Brabus Xclusive. Također nepromijenjena će ostati i ponuda karoserijskih opcija, točnije ForTwo će dolaziti kao coupe i kabriolet.

Ponuda agregata i dalje uključuje benzince i CDi dizelaše:

Smart ForTwo - 40 kW cdi, 54 KS i 130 Nm – Ubrzanje do 100 km/h iznosi 16.8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 135 km/h

Smart ForTwo 45 kW mhd, 61 KS i 89 Nm - Ubrzanje do 100 km/h iznosi 16.8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 145 km/h

Smart ForTwo 52 kW mhd, 71 KS i 92 Nm - Ubrzanje do 100 km/h iznosi 13.7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 145 km/h

Smart ForTwo 62 kW, 84 KS i 120 Nm - Ubrzanje do 100 km/h iznosi 10.7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 145 km/h

Smart ForTwo 75 kW BRABUS, 102 KS i 147 Nm - Ubrzanje do 100 km/h iznosi 8.9 sekundi uz maksimalnu brzinu od 155 km/h

Od kada je predstavljen prvi model 1998. godine, ForTwo je prodan u više od 1.3 milijuna primjeraka a samo 2011. godine prodano je 101.996 ForTwo modela diljem svijeta što je povećanje od 4.6 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Što se tiče sljedeće generacije ForTwo modela, isti neće ugledati svjetlo dana još barem dvije godine.

Osvježeni Smart ForTwo u prodajnim salonima pojaviti će se u proljeće. Za nsa je ovo najbolji gradski automobili!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene