Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukusi kupaca se mijenjaju

Sljedeće generacije opelovih modela Meriva i Zafira kreću putem SUV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trendovi nalažu promjene, a u Opelu smatraju kako one zahtijevaju više "SUV-ovskih" automobila. Prvi modeli na redu za promjenu mogli bi biti popularni jednovolumeni.

Opelov šef Karl-Thomas Neumann u jednom je od svojih recentnih intervjua otkrio par pojedinosti o novoj generaciji modela Meriva i Zafira. Konkretnije, zainteresirani potencijalni kupci mogu očekivati kako će se nasljednici sadašnjih opelovih jednovolumena polako, ali sigurno okrenuti prema SUV segmentu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba za svaki gram [PREMIJERE] Opel Astra K Slika nije dostupna Novi korak [TEST] Opel Corsa 1.4 Turbo Colour Edition

Drugim riječima, to ne znači da će sljedeća Meriva i Zafira nužno postati SUV-ovi, no Neumann smatra kako daljnji rast popularnosti takvog oblika automobila diktira proizvođačima smjer u kojem moraju razvijati svoju ponudu pa će "Meriva i Zafira također krenuti u tom smjeru".

Istovremeno, pad popularnosti jednovolumena i potraga kupaca za cijenom pristupačnijim modelima, kao i donekle lakša "preinaka" jednovolumena u SUV modele, Merivu i Zafiru čine dobrim kandidatima za ovakve promjene u nastojanju da se privuku novi kupci.

Za sada nema detaljnijih tehničkih specifikacije budućih modela, no oni bi se trebali temeljiti na PSA-ovoj (Peugeot-Citroën) platformi te biti plod suradnje između francuskog proizvođača i Opela. Također, dolazak nove Merive na tržišta očekuje se u drugoj polovici 2016, a proizvodit će se u GM-ovoj tvornici u Zaragozi, u Španjolskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene