Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon njih i električni modeli

Renault - Budući RS modeli s hibridnom tehnologijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veće performanse, manja potrošnja i stroži propisi o ispušnih plinovima te napredak tehnologije guraju hibridne pogone i u sportske modele.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedva čekamo Renault najavio novi Renault Sport model Slika nije dostupna Sportski hibridi su in Budući modeli Renault Sporta bi mogli biti hibridi

Iz vodstva francuskog proizvođača stiže vijest kako bi budući RS modeli mogli u budućnosti biti pokretani isključivo električnim ili hibridnim pogonskim sklopovima. Dakako, oni električni će još pričekati neko vrijeme zbog ograničenja tehnologije, no hibridni modeli su vrlo izgledni i to u skoroj budućnosti.

Naime, čini se kako je Renault već započeo s razvojem hibridnih RS modela kojima će električni dio pogonskog sklopa pripomoći u smanjenju štetnih emisija te povećanju performansi.

Jedan od osnovnih oslonaca razvoja električne, odnosno hibridne tehnologije za cestovne RS modele čini i Formula E iz koje bi mnoga tehnička rješenja uskoro mogla pronaći put i do proizvoda namijenjenih tržištu. Za sada nema službenih potvrda kada bi hibridni RS modeli mogli stići na tržište, no to bi se moglo dogoditi već u njihovoj sljedećoj generaciji.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene