Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veće performanse, manja potrošnja i stroži propisi o ispušnih plinovima te napredak tehnologije guraju hibridne pogone i u sportske modele.


 

Iz vodstva francuskog proizvođača stiže vijest kako bi budući RS modeli mogli u budućnosti biti pokretani isključivo električnim ili hibridnim pogonskim sklopovima. Dakako, oni električni će još pričekati neko vrijeme zbog ograničenja tehnologije, no hibridni modeli su vrlo izgledni i to u skoroj budućnosti.

Vezani članci Slika nije dostupna Renault predstavio Clio R.S. 220 Trophy EDC Slika nije dostupna Renault najavio novi Renault Sport model

Naime, čini se kako je Renault već započeo s razvojem hibridnih RS modela kojima će električni dio pogonskog sklopa pripomoći u smanjenju štetnih emisija te povećanju performansi.

Jedan od osnovnih oslonaca razvoja električne, odnosno hibridne tehnologije za cestovne RS modele čini i Formula E iz koje bi mnoga tehnička rješenja uskoro mogla pronaći put i do proizvoda namijenjenih tržištu. Za sada nema službenih potvrda kada bi hibridni RS modeli mogli stići na tržište, no to bi se moglo dogoditi već u njihovoj sljedećoj generaciji.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.