Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veće performanse, manja potrošnja i stroži propisi o ispušnih plinovima te napredak tehnologije guraju hibridne pogone i u sportske modele.


 

Iz vodstva francuskog proizvođača stiže vijest kako bi budući RS modeli mogli u budućnosti biti pokretani isključivo električnim ili hibridnim pogonskim sklopovima. Dakako, oni električni će još pričekati neko vrijeme zbog ograničenja tehnologije, no hibridni modeli su vrlo izgledni i to u skoroj budućnosti.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Dnevnik.hr) Dodik ne želi migrante: "U Republici Srpskoj neće biti migrantskih centara" Slika nije dostupna Renault najavio novi Renault Sport model

Naime, čini se kako je Renault već započeo s razvojem hibridnih RS modela kojima će električni dio pogonskog sklopa pripomoći u smanjenju štetnih emisija te povećanju performansi.

Jedan od osnovnih oslonaca razvoja električne, odnosno hibridne tehnologije za cestovne RS modele čini i Formula E iz koje bi mnoga tehnička rješenja uskoro mogla pronaći put i do proizvoda namijenjenih tržištu. Za sada nema službenih potvrda kada bi hibridni RS modeli mogli stići na tržište, no to bi se moglo dogoditi već u njihovoj sljedećoj generaciji.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.