Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Subaru

Redizajnirani Legacy donosi brojna unapređenja u odnosu na svog prethodnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ogranak Subarua službeno je predstavio novi redizajnirani Legacy na auto salonu u Chicagu.

Subaru of America, Inc. upravo je predstavio novi Subaru Legacy kojime kupcima donosi privlačniji i odvažniji dizajn, unaprijeđeni interijer, nove sigurnosne tehnologije i učinkovitiju potrošnju goriva kao i najprostraniji interijer u klasi gradskih limuzina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Range Rover Sport dobio nove detalje Slika nije dostupna Mercedes-Benz GLK dobio tretman pomlađivanja

Novi Legacy opremljen je bolje nego ikada pri čemu svi paketi opreme donose nove sustave i elemente. Kod Limited paketa opreme kupci mogu očekivati najviši stupanj luksuza u ijednom Subaru modelu a isti uključuje perforirane kožne presvlake (serijska oprema), memoriju za električki podesivo vozačevo sjedalo, grijanje za prednja sjedala s tri načina rada (što je dio serijske opreme i kod Premium paketa opreme) te grijanje za stražnja sjedala s dva načina rada, zatim klimu za stražnja sjedala i visoko-kvalitetan Surround Sound audio sustav s 12 Harman/Kardon zvučnika.

Što se tiče motorizacijskih opcija, u ponudi su dvije: 2.5-litreni četverocilindrični motor koji dostavlja 175 KS i 235 Nm te 3.6-litreni šesterocilindrični motor sa 256 KS i 334 Nm okretnog momenta. Oba su uparena s Lineartronic kontinuirano varijabilnim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača.

Osviježeni Legacy dolazi standardno opremljen s kamerom za vožnju unatrag koja je sada smještena bliže sredini automobila za prirodniji prikaz. Novi senzor za detekciju rizika od prevrtanja aktivira bočne zračne jastuke ako detektira da je prevrtanje vozila neizbježno.

Za još veću sigurnost u vožnji noću, novi Legacy standardno dolazi opremljen tzv. osvijetljenjem za dobrodošlicu koje automatski aktivira vanjska i unutarnja svjetla kako vozač prilazi automobilu ili kako se odmiče od automobila. Limited paket opreme uključuje i Keyless Access & Start sustav.

Subaru Advanced Tourer koncept – prilično opaki karavan

Novi radarski sustav na stražnjem kraju dolazi u sklopu standardne opreme sa Subaru Legacy 2.5i Limited modelom i 3.6R Limited modelom a dostupan je kao dodatna oprema za 2.5i Premium model.

Spomenuti sustav novi je korak proizvođača prema postizanju kompletne preventivne sigurnosti. Radarski sustav nudi tri funkcije: Blind Spot Detection prepoznaje vozila iza C stupova i u drugim mrtvim točkama, Lane Change Assist detektira vozila koja se približavaju tijekom prelaska u drugu prometnu traku dok Rear Cross Traffic Alert detektira vozila u blizini prilikom vožnje unatrag u situacijama poput izlaska iz parkirnog mjesta ili kućnog prilaza.

Unaprijeđeni EyeSight pomoćni sustav dostupan s Premium i Limited paketima opreme donosi podesivi tempomat, Pre-Collision Braking sustav automatskog kočenja u slučaju rizika od sudara te sustav upozorenja prilikom nehotičnog prelaska u drugu prometnu traku tj. Vehicle Lane Departure Warning sustav.

Novi Legacy opremljen je unaprijeđenom verzijom Active Torque Split inačice simetričnog AWD pogona. Elektronički upravljana kontinuirano varijabilna spojka mjenjača aktivno kontrolira raspodjelu okretnog momenta ovisno o uvjetima u vožnji i proklizavanju kotača. Spomenuti sustav također može poslati dodatan okretni moment na stražnje kotače proaktivno ili kao odgovor na proklizavanje prednjih kotača. Primajući informacije poput ubrzanja, upravljačkog kuta i drugih čimbenika, Active Torque Split AWD sustav optimizira trakciju i odaziv upravljača prilikom ubrzavanja u zavojima, posebice u slučaju skliskih voznih površina.

Novi Subaru Legacy donosi brojna unapređenja u odnosu na svog prethodnika kao i najvišu razinu sigurnosti u svojoj pripadajućoj klasi. Gradske limuzine popularna su kategorija vozila zbog svoje ekonomične potrošnje, bogatog popisa pomoćnih i sigurnosnih sustava i prostranog interijera a novi Legacy zasigurno će postići dobar plasman na tržištu.

Za sada još nema informacija o cijenama ali sudeći po bogatoj serijskoj opremi, popisu naprednih pomoćnih sustava i kvalitetnije opremljenom interijeru, cijena zasigurno neće biti mala.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene