Obavijesti Video Pretražite Navigacija

R-Design paket za Volvo V40

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Volvo V40 R-Design koji će svjetsku premijeru doživjeti na ovogodišnjem Paris Motor Showu u upečatljivoj Rebel Blue boji proizvođač predstavlja kao savršen automobil za sve one koji vole biti viđeni i koji žele automobil s izuzetno modernim i dinamičnim izgledom.

Dinamičan izgled osim svoje visoke estetske vrijednosti upućuje i na činjenicu da je ovaj automobil namijenjen ljudima koji žive jednako dinamičnim stilom života. Isto se očituje u interijeru koji je u potpunosti orijentiran ka vozaču ali i po intenzivnim i agilnim voznim karakteristikama koje dolaze uz motor snage i do 254 KS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Polestar 1 – Cool hibridni kupe iz frajerskog odjela Volva koji (ne) možete imati Slika nije dostupna Volvo S60 Performance Project

''V40 R-Design osmišljen je za vozače koji polažu puno vrijednosti na performanse vozila i koji dijele strast za stvari koje čine život ljepšim. Besprijekorna pažnja posvećena i najmanjim detaljima održava se na cjelokupnom dizajnu vozila koji je popraćen agilnim i preciznim voznim karakteristikama,'' kaže Lex Kerssemakers, viši potpredsjednik odjela za strategiju razvoja proizvoda i modelskih linija u Volvo Car Corporation-u.

Jedinstven prednji kraj R-Designa udomljuje rešetku hladnjaka u visokom sjaju uokvirenu metalnim okvirom a na redizajniranom prednjem braniku nalaze se i dnevna svjetla. Sportski stav dodatno je naglašen difuzorom na stražnjem kraju čiji dojam zaokružuju srebrni detalji i dvije ispušne cijevi.

Peterokraki naplatci serijski će dolaziti u dimenzijama 17 inča dok se uz nadoplatu kupci mogu odlučiti i na 18-inčne varijante. Interijer je također obogaćen nekim jedinstvenim detaljima poput ušivenog R-Design logotipa na sjedalima presvučenim kombinacijom kože i tkanine, zatim TFT ekrana, sportskog upravljača i sportskih papučica te jedinstvenih aluminijskih ukrasnih detalja.

Za one koji žele još bogatiju opremu mogu se odlučiti na R-Design Lux koji donosi potpuno kožna sjedala, aktivne xenon svjetlosne sklopove sa sustavom za čišćenje svjetlosnih sklopova, senzore za kišu, tempomat te mogućnost paljenja motora bez ključa.

Dizajneri su prepoznatljivu plavu boju novog V40 kako u serijskoj tako i R-Design izvedbi u interijeru popratili s plavom interaktivnom komandnom pločom. Interaktivna komandna ploča već je primila puno pozitivnih kritika prilikom predstavljanja V40 modela. Mogućnost odabira između tri dizajna različite konfiguracije i s različitim funkcijama tako je uvedena i u V40 R-Design a to su poimence Elegance, Eco i Performance. Jedina razlika je što kod R-Designa sva tri načina rada dolaze u istoj plavoj boji što je jedinstvena karakteristika R-Designa.

Udoban interijer orijentiran ka vozaču uključuje i posebno dizajniran upravljač, ručicu mjenjača, ručnu kočnicu i sportske papučice. Jedinstven osjećaj R-Designa dodatno je naglašen i kombinacijom novih aluminijskih umetaka s perforiranim izgledom te crnom kožom.

R-Design dolazi sa svim istim motorima koji su u ponudi i za novi Volvo V40 model, od D2 dizelskog agregata sa 115 KS i emisijama CO2 od 94 g/km do visoko-performansnog T5 benzinskog turbo motora sa 254 KS.

Opcionalna sportska šasija razvijena je u suradnji sa švedskim vozačem utrka Robertom Dahlgrenom koji vozi za Polestar Black R tim. Ista je spuštena za 10 mm u odnosu na serijsku Dynamic šasiju dok su opruge i amortizeri podešeni za veću tvrdoću što omogućava bolji odaziv i veći osjećaj kontrole u vožnji. Sportskom osjećaju u vožnji dodatno doprinose i anti-roll šipke s većim promjerom.

Novi Volvo V40 R-Design biti će dostupan na svim tržištima gdje i Volvo V40 a proizvođač očekuje da bi oko 10 posto svih potencijalnih kupaca V40 modela diljem svijeta moglo odabrati R-Design verziju dok bi u Velikoj Britaniji ta brojka mogla biti bliže 25 posto.

''Prethodni R-Design modeli imali su važnu ulogu u povećanju naše prodaje i u snižavanju prosječne dobi naših kupaca. Vjerujemo da ćemo s novim V40 R-Design modelom dodatno osnažiti ovaj trend,'' kaže Lex Kerssemakers.

Osim već poznate Rebel Blue boje, V40 R-Design biti će dostupan u šest drugih boja karoserije. Cijene će biti objavljene početkom listopada dok se narudžbe već sada mogu zaprimiti. Prve dostave zakazane su za siječanj 2013. godine. Definitivno palac gore za Volvo V40!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene