Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wimmer RS Golf R

Prerada Golfa u 'Crvenog Vraga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuning tvrtka Wimmer RS razvila je ozbiljnan tuning program za VW Golf 6 R, pod nazivom Red Devil V, zbog značajno veće snage koju će njemački hatchback razvijati.

2.0-litrena TFSI jedinica koja pokreće Wimmer RS VW Golf 6 R proizvodi impresivnih 478 KS i 610 Nm okretnog momenta umjesto dosadašnjih 270 KS i 350 Nm okretnog momenta.

Pročitajte i ovo Kula u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Svi su bili složni Dubrovačko Gradsko vijeće raskinulo ugovor o koncesiji tvrđave Imperial na Srđu: "Predugo smo čekali" Nova lokacijska dozvola za golf na Srđu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Borba se vodi na sudovima Protivnici projekta osudili nove dozvole za golf na Srđu: "Ovo je rezultat pritiska kojeg na Vladu stavlja investitor"

Iako se vanjski izgled ne razlikuje mnogo od serijskog automobila razlike iznutra su ogromne.

Novi je izrađen sportski protočni sustav ispuha s cijevima od 84 mm u promjeru te sportskim katalizatorom, Ovakvo povećanje snage rezultat je optimizirane elektronike motora uz to što je Wimmer RS VW Golf 6 R dobio i novi turbo-punjač, novi sustav ubrizgavanja goriva, novi usis, klipove, klipnjače, glavu motora, bolji intercooler i dodatnu pumpu za ulje.

Drugim riječima, Wimmer RS VW Golf 6 R ima odnos snage i kilaže od 3.04 Kg/KS a maksimalna brzina biti će ograničena na 291 Km/h. Podatke o ubrzanju do 100 km/h Wimmer RS nije objavio ali se po bliskom izvoru proizvođača šuška o vremenu oko 4,5 sekunde.

Wimmer RS VW Golf 6 R tuning upgrade program upotpunjuje i set kočnica visokih performansi, a njemačka tuning tvrtka preporučuje ugradnju novih amortizera.

Cijena ovakve prerade još nije poznata ali se po dosadašnjoj praksi očekuje velika brojka (od 16.000 EUR pa nadalje)

Mi vam zato predstavljamo možda i bolje rješenje za tuning ovakvog automobila. Dobivena snaga nakon tuninga je puno manja nego kod Wimmer RS-a, ali je puno prikladnija za ovaj auto i puno jeftinija.

Jedna od najpoznatijig tuning kuća u Njemačkoj ABT sportsline nudi početni paket za doradu Golfa R. U to je uključen remap ECU jedinice i izmjena usisnog filtera. Cijena prerade iznosi 1.990 EUR što pokriva i tvorničku garanciju automobila što Wimmer RS ne nudi.


Rezultat je 310 KS i 400 Nm što je ovom Golfu dovoljna da ubrza do 100 km/h za 5,2 sekunde (DSG mjenjač). ABT je također lansirao i novi prednji branik za auto, a u ponudi se nalaze i 18-inčni ili 19-inčni kotači.

Sigurni smo da ABT još nešto razvija u garaži što će moći parirati s Wimmer RS Golfom.


Za ljubitelje VW tuninga dodali bi i tvrtku Oettinger koja također razvija vrhunske tuning kitove.

U skoro vrijeme testirat ćemo Golfove koji su dorađeni u Hrvatskoj da vidimo kako to naši dečki rade!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene