Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svega 750 kg

Predstavljena Yamaha Sports Ride

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Yamaha je na tokijskom auto salonu predstavila konceptni model Sports Ride, koji je ustvari nasljednik ranije studije MOTIV.e. i dok je prvi bio vizija gradskog automobila, ovaj novi koncept je sportski model kompaktnih dimenzija, male mase i atraktivnog izgleda.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na zahtjev javnosti Honda potvrdila nastavak razvoja novog NSX-a Slika nije dostupna Black Diamond Edition VIDEO i FOTO: Cadillac CTS-V u izdanju 'crnog dijamanta'

Točnije, Sports Ride je dugačak 3900 mm, širok 1720 te visok 1170 mm, a masa mu iznosi 750 kg, što je dijelom posljedica primjene iStream proizvodnog procesa kojeg je osmislio Gordon Murray (o čemu smo vas ranije izvještavali), no ovaj put s ekstenzivnom upotrebom ugljičnih vlakana kao "građevnog" materijala. Ukratko brzina razvoja i niske troškove omogućuje sustav izravnog spajanja kompozitnih panela na cjevasti okvir.

Za razvoj ovog automobila je Yamahi bilo potrebno oko pet mjeseci, a atraktivan sportski dojam vanjštine je odlično prenijet i u moderno te maštovito dizajniranu unutrašnjost vozila, a tu dakako mislimo na sam kokpit koji će se svidjeti svima željnima sportskog štiha.

Dodajmo i kako se radi o dvosjedu koji će, prema službenim navodima, vozaču pružiti osjećaj vožnje sličan onome na motociklu. Za sada nažalost nema konkretnih informacija o pogonskom sklopu ovog modela, no s obzirom na malu masu Sports Rideu ne treba previše snage da bi bio živahno, agilno i zabavno vozilo.

Na kraju recimo kako u Yamahi još nisu potvrdili koji su im konkretno planovi s ovim konceptom, no mnogi pretpostavljaju kako neće biti potrebno dugo čekati premijeru produkcijske izvedbe. Naime, automobil se čini gotovo spreman za proizvodnju, a teško da su u Yamahi došli do ovog stadija, a da cijeli projekt ne dovedu do kraja.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene