Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atraktivni dodatak ponudi

Predstavljen novi Mini Convertible

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mini je upravo predstavio cabrio izvedbu trenutne generacije koja će kupcima ponuditi dodatnu dozu atraktivnosti.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozilo kakvo niste očekivali! Stiže 'hibrid' SUV-a i kabrioleta Slika nije dostupna Ispitana sigurnost putnika u kabrioletima Peugeot 207 CC najbolji među lošima

U usporedbi sa svojim prethodnikom novi je tzv. open-top Mini duži za 98 mm, širi za 44 te viši za 7 mm, a treba reći i kako mu je međuosovinski razmak produžen za 28 mm. Vanjske dimenzije mu sada iznose 3821 x 1727 x 1415 mm što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora u unutrašnjosti automobila.

Vanjski je dizajn dakako gotovo identičan onom u standardnom hatchbacku s trima vratima, a glavnu razliku čini električno sklopivi platneni krov kojega je moguće naručiti u Union Jack izvedbi. Ovom je krovu potrebno 18 sekundi za spuštanje, odnosno podizanje koje je moguće obaviti do brzine od 30 km/h.

Podsjetimo, ovaj se model temelji na UKL platformi što je pored spomenutog povećanje ponude prostora unutar putničke kabine, u svim smjerovima, povećalo i zapreminu prtljažnika i to za značajnih 25% na 215 litara kada je krov podignut, odnosno na 160 kada je spušten. Nadalje, otvor prtljažnika je sada širi za 8 mm, a za prijevoz većih predmeta je moguće sklopiti naslon stražnjih sjedala.

Mini Convertible će biti dostupan s dvije nove boje eksterijera, Caribbean Aqua i Melting Silver, a tu su i nove presvlake unutrašnjosti.

Dodajmo i kako će ovaj model biti dostupan s poznatim 1,5-litrenim turbo 3-cilindričnim benzinskim i dieselskim motorima od kojih prvi razvija snagu od 100 kW, odnosno 136 KS te najveći okretni moment od 22 Nm (230 Nm overboost), a drugi 85 kW, odnosno 116 KS i 270 Nm (300 Nm overboost).

Snažniju S verziju će pokretati 2,0-litreni 4-cilindrični turbo snage 192 KS (141 kW) i najvećeg okretnog momenta od 280 Nm (300 Nm overboost) s kojim će ovaj model ubrzati do 100 km/h za 7,2 sekunde te dosegnuti najveću brzinu od 230 km/h kada je opremljen sa 6.stupanjskim ručnim mjenjačem, dok će s opcijskim 7-stupanjskim automatskim prijenosom ubrzanje do kraće za 0,1 s, a najveća brzina niža za 2 km/h.

Kasnije će se u ponudi pojaviti i 1,2-litreni benzinac snage 105 KS u ulaznoj izvedbi One, kao i 2,0-litreni diesel snage 170 KS u izvedbi Cooper SD. Vrh ponude će činiti JCW verzija s 2,0-litrenim turbo motorom snage 235 KS.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene