Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američka jurilica

Potvrđena proizvodnja za Trion Nemesis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki proizvođač Trion SuperCars je i službeno potvrdio kako će u siječnju 2016. započeti s proizvodnjom svog modela Nemesis koji će sa 2000 KS biti konkurencija Koenigseggu One:1.

 

Trion je osnovan 2012. i Nemesis će biti njegov prvi produkcijski model, a pokretat će ga 9,0-litreni bi-turbo V8 snage oko 2000 KS. Ovaj će motor biti uparen sa 8-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem, a za ubrzanje do 100 km/h će mu trebati oko 2,8 sekundi. Najveća brzina još uvijek nije službeno poznat, no u Trionu tvrde kako će se ona kretati oko 440 km/h, dakle slično onoj spomenutog Koenigsegga.

Kako bi se mogao nositi s tako velikom snagom ovaj će model imati pogon na sva četiri kotača, a temeljit će se na laganom karbonskom monocoqueu, a od istog materijala će biti izrađeni i pojedini dijelovi karoserije. Od ostalih detalja valja izdvojiti tzv. pushrod ovjes, carbon-ceramic kočnice sa 6-klipnim kliještima sprijeda i 4-klipnim otraga, prilagodljive dijelove aero paketa i sl.

Nemesis će biti opremljen i tzv. Predator načinom rada u kojem će se promijeniti osvjetljenje interijera, sniziti podnica, ovjes će biti tvrđe podešen, a prilagodit će se i zvuk ispuha. Inače, interijer će biti uređen minimalistički, a proizvođač tvrdi kako će opreme biti vrhunska.

Kako mo i rekli proizvodnja bi trebala započeti u siječnju 2016, dok će prvi prototipi biti izrađeni početkom iduće godine. Isprva bi proizvodna serija trebala biti ograničena na pedeset primjeraka, no u končanici to će ovisiti o potražnji. Vjeruje se kako će se cijena ovog automobila kretati oko 800.000 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene