Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1500 KS i 1500 Nm

Posljednja saznanja o novom Bugattiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Bugattija i roditeljskog mu Volkswagena je već u nekoliko navrata stigla i službena potvrda kako traje razvoj nasljednika modela Veyron. Taj se proces primakao svom kraju i u skoroj budućnosti možemo očekivati službenu premijeru modela za koji se vjeruje kako će nositi naziv Chiron.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolji u svakom pogledu Bugatti Chiron - Nova saznanja Slika nije dostupna Dieselgate ga neće zakačiti Bugatti Chiron siguran od rezova

Prema najnovijim izvještajima nasljednik modela Veyron će biti snažni hibridni automobil predivnog, no sportskog i agresivnog dizajna. Očekuje se kako bi Bugatti već ovog vikenda mogao u Pebble Beachu predstaviti potencijalnim kupcima gotov dizajn automobila uz osnovne tehničke značajke pa se nadamo kako će nakon toga biti dodatnih informacija.

Ono što do sada znamo Chiron (ime još uvijek nije potvrđeno) bi trebao zadržati 8,0-litreni W16 motor, koji će biti potpomognut sa četiri turbopunjača od čega bi dva trebala biti električna. Druge tehničke pojedinosti ovog pogonskog sklopa za sada nisu poznate.

Nadalje, Chiron će navodno imati preko 90% novih ili značajno modificiranih dijelova. Pored spomenutih e-turbopunjača mogu se očekivati sustavi izravnog ubrizgavanja, deaktivacije cilindara, dorađeni 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke, pogon na sva četiri kotača sa sustavom raspodjele okretnog momenta i sl.

Procjenjuje se kako će se ukupna snaga njegovog pogonskog sklopa kretati oko 1500 KS, odnosno 1103 kW, dok bi najveći okretni moment trebao iznositi oko 1500 Nm. S druge strane ukupna masa automobila će navodno biti smanjena pa bi performanse, posebno ubrzanje ovog automobila do 100 km/h trebalo biti iznimno. Drugim riječima, ono bi se trebalo kretati oko 2 s.

Što se pak najveće brzine tiče razni izvori spominju 460 km/h što je više i od Veyrona SS WRE koji je dosegnuo najveću brzinu od 431 km/h (iako je kupcima bio dostupan s elektronički ograničenom najvećom brzinom od 415 km/h).

Službena premijera bi se mogla održati već sljedećeg mjeseca na frankfurtskom auto salonu, no i onih koji tvrde kako će se to dogoditi tijekom iduće godine kada će krenuti i prodaja automobila. Zainteresirani mogu očekivati cijenu od preko 2 milijuna Eura, kao i činjenicu da će proizvodna serija biti limitirana.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene