Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budući hit

Posljednja saznanja o Audiju Q1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već smo vas u nekoliko navrata izvještavali o audijevoj namjeri da u skoroj budućnosti proširi svoju crossover, odnosno Q modelnu obitelj, a jedan od tih noviteta i to onaj najmanji bi trebao biti Q1.

 

Sada je pak njemački Auto Bild otkrio nove pojedinosti, uključujući i očekivanu početnu cijenu ovog automobila. Naime, izvor tvrdi kako će se taj model na tržištu pojaviti tijekom 2016. te kako će mu cijena u Njemačkoj kretati od oko 25.000 Eura. Temeljit će se na modelu A3 i dimenzijama biti vrlo blizak modelu Q3, koji će pak narasti u svojoj sljedećoj generaciji koja se na tržištu očekuje 2018.

Dakako, ovaj audijev baby crossover će se bazirati na MQB platformi te će se u njega ugrađivati više različitih benzinski i dieselskih turbo motora. Ponudu bi trebao otvoriti 1.4 TFSI snage 140 KS i najvećeg okretnog momenta od 250 Nm, a slijedit će ga 1.8 TFSI snage 180 okretnog momenta od 280, dok će vrh ponude činiti 2.0 TFSI snage 230 KS i okretnog momenta od 370 Nm.

Dieselsku bi ponudu navodno trebale činiti dvije izvedbe 2.0 TDI motora snage 150, odnosno 184 KS i najvećeg okretnog momenta od 320 i 380 Nm.

Isti izvještaj navodi kako će kupcima biti ponuđen i SQ1 sa spomenutim 2.0 TDI pogonskim strojem snage 231 KS i 500 Nm okretnog momenta. Također, tu je i RS Q1 koji još uvijek nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju, no ciljane vrijednosti su navodno 310 KS i 380 Nm, a vjeruje se kako bi ga pokretao 2.0 TFSI.

Što se pak dizajna tiče Q1 bi trebao biti prvi audijev produkcijski model s potpisom novog šefa audijevog dizajna Marca Lichtea, a najbolje bi ga se moglo opisati kao kombinaciju crossovera, sportbacka i karavana. Naglasak će biti na mladenačkom i sportskom stylingu čemu će odgovarati i bogata infotainment oprema.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene