Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Od 20.000 Eura naviše

Posljednja saznanja o Audiju Q1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Audi će 2016. proširiti ponudu svojih Q modela novim ulaznim primjerkom pod oznakom Q1. Kako mu i samo ime govori ovaj će se model smjestiti na sam početak ponude ingolstadtskih crossovera

Iako premium model, glavnu konkurenciju Audiju Q1 će činiti nissanov Juke i drugi slični automobili. Što se dizajna tiče, Q1 će biti prepoznatljiv član audijeve modelne obitelji, odnosno njegov izgled će biti u pravilu biti kombinacija evolucije sadašnjih linija ovog proizvođača te prepoznatljivih elemenata audijevog dizajna. Što se dimenzija tiče novi bi automobil trebao biti dug oko 4, širok oko 1,75 te visok oko 1,57 m, što će ga učiniti malo većim od A1 te nešto manjim od Jukea.

Pročitajte i ovo PR Električni SUV ID.4 – prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen Slika nije dostupna SUV PEUGEOT 3008 & 5008 Stvoreni da predvode

Nadalje, Q1 će se temeljiti na najmanjoj izvedbi modularne platforme MQB koja će činiti osnovu sljedećeg Pola, A1 i sl, a sa spomenutim će modelima dijeliti i motorizaciju. Recimo i kako će Q1 biti dostupan s pogonom na prednje te na sva četiri kotača.

Audi Q1 bi trebali pokretati benzinski i dieselski turbo motori manjeg obujma upareni sa sustavom Start & Stop. Konkretnije, zainteresirani mogu očekivati 3-cilindrični 1.0 te 4-cilindrične 1.4 TSI i 1.6 TDI motore, a vjerojatan je i novi 1.4 TDI. Standardan prijenos bi trebao biti 6-stupanjski ručni mjenjač, dok bi ponudu automatskih prijenosa mogao činiti novi 10-stupanjski DSG koji će debitirati u Passatu.

Također, u ponudi bi se trebale naći hibridna te izvedba SQ1 kojega će pokretati 2,0-litreni TFSI snage od oko 230 KS. Nadalje, ovaj bi model trebao biti opremljen pogonom na sva četiri kotača te automatskim mjenjačem s dvije spojke S-tronic.

Premijera Audija Q1 se očekuje na nekom od većih auto salona tijekom iduće godine, a do tada bi trebali znati više o očekivanoj cijeni, no očekuje se kako će početna izvedba stajati oko 20.000 Eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene