Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže 2017.

Porsche - Sljedeća generacija Cayennea brža i puno lakša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Porschea su stigle preliminarne informacije o sljedećoj generaciji modela Cayenne koja bi na tržište trebala stići tijekom 2017.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najštedljiviji Porsche do sada FOTO: Porsche Panamera S Hybrid Slika nije dostupna Porsche predstavlja VIDEO: 'Raketa' na hibridni pogon

Naime, porscheov šef za istraživanje i razvoj Wolfgang Hatz je izjavio kako će novi model biti lakši u odnosu na sadašnju generaciju "najmanje onoliko posto koliko je novi Q7 lakši od svog prethodnika". Drugim riječima, možemo očekivati kako će novi Cayenne težiti manje od 2.000 kg.

To će mu omogućiti veću agilnost i dinamičnost, a Turbo i Turbo S izvedbe će pokretati novo razvijeni V8 turbo što će biti dodatni plus ionako više no respektabilnim performansama tog automobila. Najveća brzina tvorničke izvedbe bi trebala dosegnuti preko 300 km/h.

Hatz je također dodao kako Porsche trenutno ne planira dodatno proširiti svoju SUV ponudu novim modelom te kako Macan neće dobiti V8 motore.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene