Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje usporavanja pred zavojima

Porsche radi na naprednijem aktivnom tempomatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porsche navodno radi na razvoju novog naprednijeg aktivnog tempomata koji će kvalitetnije svladavati zavoje te navodno smanjiti potrošnju automobila do 10%, a neznatno i samo vrijeme putovanja.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najštedljiviji Porsche do sada FOTO: Porsche Panamera S Hybrid Slika nije dostupna Hibridna Panamera Porsche predstavlja najštedljiviji model svih vremena

Naime, navodno je riječ o sustavu InnoDrive koji radi kao polu-automatski tempomat, no koristi dva dodatna parametra - nagib ceste i polumjer zavoja - koji su zabilježeni u navigacijskom sustavu.

Time je omogućeno onboard sustavu da tijekom vožnje prilagodi brzinu automobila zavoju za siguran prolazak uz optimalno poprečno ubrzanje (do 0,7 g). Sve što vozač mora napraviti je dakako upravljačem usmjeravati automobil.

Svrha cijele priče je dakako smanjiti usporavanje ispred zavoja kako bi se manje goriva potrošilo prilikom ponovnog ubrzanja nakon izlaska iz zavoja. Insajderi InnoDrive opisuju kao "najzabavniji tempomat", a nadamo se kako ćemo više saznati uskoro. Dolazak ovog sustava na tržište se očekuje do kraja ovog desetljeća.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene