Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snage do 400 KS

Porsche najavio 4-cilindrične motore za modele Boxster i Cayman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porscheov šef Matthias Müller je potvrdio kako će tijekom sljedeće godine ponuda modela Boxster i Cayman biti proširena 4-cilindričnim turbo motorima. Konkretnije, novi će motori biti dio tzv. mid-life facelifta, a šanse su i kako ćemo ih u skoroj budućnosti vidjeti i u modelu 911.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 3.0 bi-turbo 370 KS [VIDEO] Porsche predstavio osvježene izvedbe modela 911 Carrera 4/4S i Targa 4/4S Slika nije dostupna Više promjena ispod kože [VIDEO] Porsche predstavio osvježenu 911-icu

Tehnički podaci o novim manjim 4-cilindričnim motorima za sada nisu dostupni, no raniji izvještaji su ukazivali na to da će se u ponudi naći 1,6 i 2,0 te 2,5-litreni pogonski strojevi. Isti su izvori tvrdili kako će 1.6 razvijati snagu od 156 kW, odnosno 215 KS, a 2.0 snagu od 213 kW, odnosno 290 KS te najveći okretni moment od 400 Nm.

Veći 2,5-litreni motor bi navodno trebao razvijati snagu "do 400 KS", a najveći okretni moment će mu se kretati oko 500 Nm. Dakako, sve su ove brojke još uvijek službeno nepotvrđene, no čine se vrlo izglednima.

Na kraju podsjetimo kako Porsche na pojedinim tržištima već nudi 4-cilindrični motor u modelu Macan gdje ovaj pogonski stroj razvija snagu od 177 kW, odnosno 240 KS i najveći okretni moment od 350 Nm.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene