Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Po Euro NCAP-u Ford Focus je najsigurniji automobil u klasi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija Euro NCAP dodijelila je Ford Focusu pet Euro NCAP zvjezdica, četiri Euro NCAP Advanced nagrade za tehnologije sigurnosti te nagradu najboljeg u klasi, što je rekord za jedan automobil ove klase.

Euro NCAP, vodeća europska institucija za sigurnost automobila, proglasila je Ford Focus najboljim obiteljskim automobilom u klasi (Best in Class) s obzirom na izvanredne rezultate crash-testova i zahvaljujući najsuvremenijim tehnologijama za sigurnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Hyundai i30 N protiv svih – ultimativna usporedba! Slika nije dostupna Testirali smo Novi Focus nije savršen, vrlo dobar je

Ford Focus osvojio je jednu od samo pet nagrada za najboljeg u klasi (Five best in class awards) zahvaljujući maksimalnom broju EuroNCAP zvjezdica te je osvojio i čak četiri Euro NCAP Advanced nagrade, uspjeh koji nije postigao niti jedan drugi masovni automobil.

Focusu je dodijeljeno 5 zvjezdica temeljem rezultata provedenih testova zaštite odraslih putnika s ostvarenih 92 posto od ukupnog broja bodova, 82 posto na testovima zaštite za djecu i 72 posto za zaštitu pješaka te 71 posto za sustave sigurnosti.

“Ova nagrada ima poseban značaj jer oblikovati i napraviti najsigurniji automobil je temeljna vrijednost u Fordu,” rekao je Stephen Odell, predsjednik i izvršni direktor Forda za Europu i dodao “Focus je primjer našeg pristupa oblikovanju automobila koji i pomažu vozačima da izbjegnu nesreće i da ih zaštite ukoliko je to neizbježno.”

Focus je primio Euro NCAP Advanced Rewards za ove četiri kategorije:

Driver Alert - sustav za upozoravanje vozača koji detektira umor vozača

Forward Alert - sustav upozorenja koji koristi radarsku tehnologiju kako bi skenirao cestu ispred sebe i upozorio vozača o vjerojatnosti sudara

Active City Stop - sustav koji pomaže pri izbjegavanju sudara pri malim brzinama

Lane Keeping Aid technologies
- tehnologije za sprečavanja prelaska u drugi vozni trak i upozorava i pomaže vozaču koji nehotice izađe iz svojeg voznog traka.

Ostali dobitnici Euro NCAP (Best in Class) nagrade su: kompaktni SUV – Audi Q3, kompaktni gradski automobil - Chevrolet Aveo, kompaktni monovolumen – Mercedes-Benz B klasa, obiteljski karavan - Volvo V60.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene