Bilo da ste zaljubljenik u automobile ili vas oni uopće ne zanimaju, novi uradak talijanske tvrtke ostavit će vas bez daha


„Dobar dan, dobro došli u automobilsko savršenstvo!“ – tako bi zaposlenici Paganija trebali dočekati svakog posjetitelja jer su njihovi proizvodi izrađeni uz nevjerojatnu predanost detaljima i čine prava umjetnička djela. Jednako je i s najnovijim automobilom koji je iz mirovine po tko zna koji put izvukao ime Zonda.

Za svoj 60. rođendan vlasnik tvrtke – Horacio Pagani – odlučio je proizvesti tri (vjerojatno) posljednja primjerka Zonde s dodatkom u imenu HP (Horacio Pagani) Barchetta, od kojih će jedan sam sebi dati kao rođendanski poklon.

Vezani članci Slika nije dostupna Ferrari Portofino – nitko vam se više neće smijati jer vozite najjeftiniji automobil iz Maranella Slika nije dostupna Volkswagen predstavio potpuno novi T-Roc, crossover koji ima sve odlike da bude apsolutni hit tržišta!

Posebnost ovog nekoliko milijuna eura vrijednog modela svakako su 'odrezano' vjetrobransko staklo, krovni usisnik zraka, naplatci koji su s lijeve strane srebrni, a s desne plavi te sjedala u kombinaciji kože i karirane tkanine. Također, tu su i 'poklopci' stražnjih kotača kao element preuzet iz davnih dana automobilske industrije.

Zanimljivo je da Zonda HP Barchetta ne dolazi s krovom, a ni ne postoji mogućnost kupnje bilo kakvog pokrova, pa se nadamo da budući vlasnici, uključujući i Horacija, u užem krugu prijatelja imaju pouzdanog meteorologa.

S druge strane, 1.250 kg težak automobil pogonjen AMG-ovim 7,3-litrenim V12 s oko 700 KS i ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, voziti po kiši je ravno prolasku kroz najstrašniju kuću straha, osim ako se ne zovete Gigi Galli.