Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranije od očekivanja

Osma generacija volkswagenovog Golfa će stići već 2017?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je aktualni Golf VII u naponu snage, sve češća su govorkanja o tome koje bi zanimljivosti mogla donijeti sljedeća generacija. Volkswagen namjerava "Sedmici" osjetno skratiti vijek.

Njemački mediji izvještavaju kako će se nova, osma generacija Volkswagen Golfa na tržištima naći dvije godine ranije nego se isprva mislilo. Konkretnije, Auto Motor und Sport navodi kako će novi VW-ov kompakt biti ponuđen kupcima već 2017, dakle svega pet godina od predstavljanja trenutnog modela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Pogledajte ove brojke i dva puta razmislite želite li voziti 200 km/h! Slika nije dostupna INSIDER Više nije tajna – ovo su svi Volkswagenovi modeli do 2022. godine

Isti izvor kaže i kako će se novi Golf, sukladno očekivanju, temeljiti na modularnoj MQB platformi, a ukupne dimenzije se neće značajnije mijenjati. Drugim riječima, novitet će biti nešto niži i širi, dok će dužina ostati gotovo identična. Novost bi trebao činiti osjetno drugačiji styling koji će uključivati nova svjetla i masku motora.

Nadalje, novitet bi trebao biti 50 do 100 kg lakši od prethodnika, a ekonomičnosti će svakako pripomoći i novi učinkovitiji motori, uključujući i 3-cilindrične pogonske strojeve iz nedavno osvježenog Pola. Podsjetimo, prethodni su izvještaji spominjali kako će snižavanju potrošnje pripomoći i razna druga tehnička rješenja, a navodno se razmatra ugradnja dodatnog zamašnjaka koji bi se koristio za pokretanje stražnjih kotača kod modela s pogonom na prednje kotače. Nadalje, tu je i tzv. sustav kotrljanja ili coasting koji bi se trebao proširiti kroz volkswagenovu ponudu tijekom narednih par godina, a insajderi su spominjali i električne turbopunjače, motore s promjenjivim omjerom kompresije i sl.

Dodajmo i kako bi novi Golf trebao dobiti veći i napredniji infotainment sustav iz novog Passata, a isti bi mogao uključivati head-up zaslon i zaslon osjetljiv na dodir putem kojeg će biti moguće upravljati i raznim smartphone aplikacijama. Od opreme također treba očekivati naprednu sigurnosnu opremu, poput automatskog parkiranja i kočenja (sa sustavom prepoznavanja pješaka) koji bi također trebali biti preuzeti iz novog Passata.

Više čitajte na Autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene