Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjena za Chevrolet

Opel planira jeftini brand

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi iskoristio prazninu nastalu ukidanjem Chevroleta Europe, General Motors uskoro namjerava predstaviti jeftinije opelove modele temeljene na starijim generacijama.

Prema posljednjim izvještajima Opel planira tržištu ponuditi tzv. budget, odnosno jeftiniji brand prema uzoru na renaultovu Daciju, a koji će prvenstveno ciljati na europske kupce koji su do sada kupovali chevroletove modele.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jaka konkurencija 7 kandidata za europski auto godine Slika nije dostupna Nakon šestosatnog sastanka Postignutim dogovorom Opel spašen od bankrota

Podsjetimo se, Chevrolet će se do 2015. povući s europskih tržišta te time ostavlja prostor u ponudi GM Europe za vozila s nižom cijenom.

Konačna odluka još uvijek nije donijeta te se trenutno provode analize tržišta, no ugledni magazin Automotive News javlja kako se o tom potezu razmišlja već dulje vrijeme.

Također, navodno je to samo jedan od načina, odnosno poteza s kojima se namjerava učvrstiti položaj Opel, odnosno povećati njegova prisutnost na europskim tržištima.

Ako ova low-cost pod-marka uistinu dobije zeleno svjetlo za proizvodnju, prvi modeli se mogu očekivati već do kraja ovog desetljeća, a gotovo sigurno će se temeljiti na starijim opelovim automobilima. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene