Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od sada svi BMW motocikli serijski dolaze s ABS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW Motorrad osvježio je paletu proizvoda a od sada će svi BMW motocikli serijski dolaziti opremljeni s ABS sustavom.

Kao jedan od vodećih proizvođača motocikala na svijetu, BMW Motorrad oduvijek je bio svjestan svoje odgovornosti prema društvu što se tiče sigurnosti svojih motocikala. Prije više od dvadeset godina, točnije 1988. godine, ovaj njemački proizvođač predstavio je prve masovno proizvodne motocikle koji su dolazili opremljeni s ABS (antilock brake system) sustavom koji je jedan od najučinkovitijih tehničkih elemenata glede sigurnosti u vožnji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stiže ušminkan BMW S 1000 RR Slika nije dostupna BMW koncept e – na dva kotača s nula emisija štetnih plinova

BMW Motorrad danas je napravio sljedeći logičan korak u svojim nastojanjima da poveća razinu sigurnosti svojim kupcima te su odlučili da će od modelske godine 2013. BMW Motorrad biti prvi proizvođač na svijetu koji će nuditi ABS kao dio serijske opreme sa svim svojim motociklima.

Ovo je proaktivan korak kojime se očigledno želi preduhitriti nadolazeće regulative koje bi trebale biti uvedene do 2016. godine a kojima će ABS vrlo vjerojatno biti obavezan za sve novo-registrirane motocikle u Europi.

Što se tiče ostalih novosti iz BMW Motorrada, Bavarci su ponudili dva nova paketa opreme za svoj BMW F 800 R urban model te još neke promjene vezane za ostale modele u ponudi.

Za početak, za 2013. godinu, BMW F 800 R biti će dostupan u novim kombinacijama boja, točnije Racing Blue (metalik)/Alpine White, te u Sapphire Black (metalik) boji. Istovremeno se ukidaju sljedeće kombinacije boja: Alpine White/Black Satin Gloss, Magma Red/White Aluminium Metallic Matt.

Kupci BMW F 800 R modela moći će birati između dva nova paketa opreme. Dynamic paket opreme donosi kombinaciju opcija i posebnih dodataka koji dodatno naglašavaju dinamičan karakter ovog motocikla i čine ga još upečatljivijim. Točnije, paket opreme sastoji se od nvog oklopa, LED stražnjih svjetala, LED indikatora za promjenu smjera i posebnog dodatka za stražnji kraj sjedala. Dynamic paket opreme za F 800 R može se naručiti od kolovoza ove godine prilikom naručivanja novog motocikla. Cijena paketa u Njemačkoj iznosi 295 eura.

Drugi paket opreme koji će od kolovoza biti dostupan uz BMW F 800 R jest Touring paket opreme idealan za motocikliste koji vole putovati. Touring paket usmjeren je na povećavanje udobnosti prilikom dužih putovanja te nudi niz funkcionalnih i praktičnih dodataka. Spomenuti paket donosi grijane ručice, putno računalo, utičnicu, nosač za prtljagu te bočne kofere. Touring paket također se može naručiti prilikom kupnje novog motocikla po cijeni od 495 eura u Njemačkoj.

Od modelske godine 2013., BMW G 650 GS biti će dostupan u novoj boji Sunset Yellow dok se ukida Orange crvena boja.

BMW R 1200 R također će u modelskoj godini 2013. biti dostupan u novim bojama, točnije Montego metalik plavoj i Magnesium metalik bež boji dok se ukidaju Red Apple metalik crvena i Smoke Grey metalik siva boja.

Glede ponude sportskih motocikala s oznakom BMW-a, BMW S 1000 RR model biti će dostupan u novoj Granite Grey metalik mat sivoj boji dok se ukida boja Bluefire. BMW K 1300 S moći će se od modelske godine 2013. naručiti i u kombinaciji boja Sapphire Black (metalik)/Dark Graphite (metalik) dok se ukida kombinacija boja Magma Red/Sapphire Black (metalik).

BMW-ov motocikl za urbanu vožnju, model K 1300 R, također će se moći naručiti u novim kombinacijama boja, točnije Racing Red/Sapphire Black (metalik), te Sapphire Black (metalik)/Black (satin gloss).

Kombinacije boja Ostra Grey (metalik mat)/Sapphire Black (metalik), Light Grey (metalik) te Black (satin gloss)/Granite Grey (metalik mat) više se ne nalaze u ponudi s K 1300 R modelom.

Sportski kotači koji su se prije nalazili na popisu dodatne opreme od sada će biti uključeni u standardnu opremu. Dynamic paket opreme za K 1300 R stoga više neće uključivati iste. Spomenuti paket za K 1300 R stoga će se sastojati od grijanih ručica, putnog računala, LED indikatora za promjenu smjera, Sport vjetrobranskog stakla, ESA II (Electronic Suspension Adjustment) sustava za podešavanje ovjesa i tzv. Shift Assistant funkcije. Cijena paketa je prilagođena sukladno promjenama te sada iznosi 890 eura u odnosu na prijašnjih 1.000 eura (cijene za njemačko tržište).

BMW K 1600 GT biti će dostupan u novim bojama, Dark Graphite metalik tamno sivoj boji te Montego Blue metalik plavoj dok se ukida Vermilion Red metalik crvena boja. Od listopada ove godine uz K 1600 GT moći će se opcionalno naručiti i LED svjetlosni sklopovi koji su do sada bili dostupni samo uz K 1600 GTL model. Na 5.7-inčnom TFT ekranu u boji na instrumentnoj ploči od modelske godine 2013. također će se opcionalno moći naručiti i digitalni brzinomjer.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene