Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lansiranje novog modela

Novi Peugeot 208 u Muzeju suvremene umjetnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu, 21. travnja, u sklopu otvorenja nove izložbe 'Ljubav prema riziku' u MSU, novinarima je predstavljen novi Peugeot model: 208.

Nova brojka u Peugeotovom opusu prava je 'regeneracija' u oblikovanju automobila – gledano s nivoa dizajna, arhitekture, stila, ergonomije ali i očuvanja okoliša. Njegove stilske ljepote dodatno je naglasio hrvatski umjetnik Zlatan Vehabović, koji je za ovu priliku 208icu oslikao i tako je pretvorio u jedinstveno umjetničko djelo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stiže lijepi Peugeot 208

208 by Zlatan Vehabović

Vehabović je mladi hrvatski slikar, koji se usprkos godinama istaknuo na mnogim zajedničkim izložbama, ali i na sedam samostalnih. No nikakvo ga iskustvo nije pripremilo na projekt u kojem se tek trebao dokazati.

Zlatan Vehabović glavni je i jedini dizajner krinoline za debitantski bal Peugeota 208. Pripremajući se za projekt i radeći na njemu tjednima, pokazao je još jednom da je umjetnik koji zna iskoristiti kreativnu podlogu do maksimuma, a 208 se pokazao kao neočekivana inspiracija. Oslikani 208 biti će izložen u MSU tijekom izložbe 'Ljubav prema riziku', čiji je glavni sponzor upravo Peugeot.

Akcija u humanitarne svrhe

Ovaj jedinstveni, oslikani Peugeot 208 osim svoje kreativnog značaja, dobit će i onaj humanitarni. Naime, 208 by ZV biti će prodana, a sav prihod od kupnje namjenjen je u humanitarne svrhe i to za razminiravanje. To se pokazala kao i odlična prilika za suradnju s gđom. Dijanom Pleštinom, donedavnom savjetnicom za razminiranje u Ministarstvu vanjskih poslova, a sada novom ravnateljicom Ureda Vlade Republike Hrvatske za protuminsku djelatnost. Gđa. Pleština iskazala je dobru volju i izašla u susret ovom zanimljivom umjetničko-humanitarnom projektu, te podržala akciju za razminiranje.

Regeneracija stila

Peugeot 208 osim na izložbi u MSU, uskoro ćete moći vidjeti i na cestama. Ne brinite, nećete ga moći promašiti, jer su francuski dizajneri poradili na izgledu 208-ice, a rezultat toga je automobil manjih dimenzija, smanjene težine i puno boljih voznih svojstava. Atletskog vanjskog izgleda, Peugeot 208 svakako nameće neke nove standarde i pomiče granice ljepote u svom segment.

No, 208 je puno više od lijepog tijela – stručnjaci su uspjeli postići više zabavne i sportske vozne karakteristike nizom optimizacija u unutrašnjosti, kao što su veliki ekran osjetljiv na dodir i head up displej u razini vozačevih očiju. Zahvaljujući manjem obruču upravljača, koji jako dobro leži u rukama, vozaču je dostupan viši nivo upravljanja i agilnost vozila.

Kako bi optimizacija bila ukupna, za putnike straga osigurano je znatno više prostora za putnike straga, a obilje korisnog prostora uz visok nivo integracije novih digitalnih tehnologija upotpunjuje visoki dojam koji ovo vozilo ostavlja na vozače jednako kao i na putnike.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene