Još koji mjesec i više nećete moći nabrojati sve BMW-ove X modele na prste dvije ruke...


Dobro zašto ovaj X2 izgleda kao BMW serije 1 na steroidima?
BMW X2 je SAC (Sport Activity Coupe) i po nomenklaturi trebao bi stajati između modela X1 i X3 no već dimenzije zbunjuju. Novi X2 kraći je i niži od modela X1 punih 7 centimetara. Prema riječima BMW-ova dizajnera Adriana van Hooydonka “X2 je ekspresija moderne i ekstrovertirane dinamike vozila s vlastitim karakterom.” U slobodnom prijevodu svi vi koji vozite staru seriju 1 priznajte se kako ste prerasli to vozilo te trebate novo.

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvatska premijera za Nissan Qashqai – krivac za crossover groznicu sada izgleda drugačije Slika nije dostupna TOP 5 Automobili kojima ni raketa ne može ništa!

Ok, ovo je nezamjenjivo BMW izvana i unutra. Jesu li dodali nešto novo?
Stara mudrost kaže kako ne treba mijenjati konja koji pobjeđuje. U Münchenu to dobro znaju zato posebnih novosti nema u X2 modelu. Napravljen je na UKL2 platformi kao i ostali manji BMW modeli i po koji MINI. Izbor motora iz ogromne BWM-ove ponude od trocilindarskog 1.4 benzinca do 2.0 dizelaša također nije iznenađenje. U početku, ožujak 2018., u BMW-u napominju svi motori neće biti dostupni. Isto tako nema govora o pravom M modelu i električnoj ili hibridnoj verziji. Nikad ne reci nikad, kaže također stara poslovica.

Kakve veze ima hrvatska tvornica u naslovu?
Stare hrvatske tvornice ipak nisu bezvrijedne. BMW je snimanje promo fotografija novog SUV-a odradio u staroj tvornici aluminija u Lozovcu.

Lozovac factory Croatia from Michel Blossier on Vimeo.