Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premium sustav u kompaktnoj klasi

Nova Opel Astra će biti opremljena IntelliLux LED Matrix svjetlima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opel je potvrdio kako će nova generacije modela Astra, čija će premijera biti održana ove jeseni u Frankfurtu, opcijski biti dostupna s IntelliLux LED Matrix prednjim svjetlima.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Japan u brizi VIDEO Kitovi ubojice zarobljeni u ledu, nitko im ne može pomoći: ''Nemamo drugog izbora nego čekati'' Slika nije dostupna Poglavlje jedanaesto [TEST] Opel Astra 1.6 CDTI Dynamic

Riječ je o naprednom sustavu osvjetljenja koje smanjuje mogućnost zasljepljivanja vozača vozila iz suprotnog smjera, a istovremeno ne kompromitira razinu osvijetljenosti prometnice ispred samog automobila.

Naime, svako svjetlo koristi osam zasebnih LED dijelova, a sustav automatski prilagođava duljinu svjetlosnog snopa i raspodjelu osvjetljenja ovisno o trenutnoj prometnoj situaciji. Primjerice, napuštanjem grada, odnosno izlaskom na otvorenu prometnicu automatski se aktiviraju duga svjetla, a kada sustav Opel Eye detektira drugo vozilo pojedini segmenti LED svjetala koji bi zaslijepili vozača tog automobila će se gasiti, odnosno paliti na način da ga ne ometaju.

Nadalje, prema opelovom istraživanju vozači koji voze brzinom od 80 km/h će biti u mogućnosti vidjeti objekt uz cestu 30 do 40 m ranije s IntelliLux LED Matrix svjetlom što znači kako će imati otprilike 1,5 sekundu više za potrebnu reakciju u slučaju potencijalnog sudara i sl.

Prednosti ovog sustava koji će se s novom Astrom po prvi put pojaviti u ovom segmentu su i razina osvjetljenja, manja potrošnja energije, kao i činjenica da će LED svjetla trajati znatno dulje od klasičnih rasvjetnih tijela.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene