Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nova E klasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve dizajnerske, tehnološke i sigurnosne modifikacije, te dorade koje povećavaju komfor putnika i vozača u novoj E klasi učinjene su baš onako kako se očekuje od lidera luksuznog segmenta - savršeno.

Dvostruki prednji farovi, ključna vizualna karakteristika koja je više od desetljeća i pol automobil razlikovala od ostatka game - ponovo su ujedinjeni, sada s implementiranim LED svjetlima za dnevnu vožnju. Tako modernizirane 'oči' razmještene su unutar dvije varijante prednje maske - sportske, koja sugerira snagu i brzinu, te elegantne klasike iz koje isijava sigurnost i samopouzdanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Automobili Škojo salon u Zagrebu Slika nije dostupna Smart ponovo zastupljen u Hrvatskoj

Stražnji kraj također je inoviran LED rasvjetom koja je pridodana svjetlosnim sklopovima. No, tek blage promjene linija karoserije nakon stražnjih vrata posebno ističu atletsku figuru automobila što na 'sredini životnog vijeka' uspijeva održavati poziciju rodonačelnika žanra i biti inicijator svježih inovacija.

Poznavatelji Mercedes-Benzove ponude prepoznat će još cijele nizove detalja koji su zaslužni za zbilja temeljite promjene u obje karoserijske izvedbe, ali ključne su one koje treba osjetiti pod papučicom gasa - raskošna motorizacija. Svi motori imaju sustav Start & Stop, a u ponudi je 10 benzinskih (od 2-litrenih 4-cilindričnih do 4,7-litrenih V8 raspona snage od 184 do 408 KS), te osam dizelaša (obujam od 2,1 do 3 litre, 4 cilindra ili V6 CDI s rasponom snage od 136 do 252 KS).

Sve su verzije automobila vrhunski opremljene i oplemenjene pomoćnim sustavima a posebno je zanimljiv radarski sustav za samostalno kočenje Collision Prevention, te multimedijlni sustav COMAND Online (zaslon 17,8 centimetara) s mogućnošću stalne internet veze i snažnim HDD-om za spremanje glazbenih, foto i video sadržaja.

Hrvatska Premijera nove E klase bit će održana na Zagreb Auto Week-u u Arena Centru od 10. do 12.05.2013. a moći ćete ju pogledati i u svim salonima Automobila Škojo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene