Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žene kupuju sve više automobila.


Prije deset godina, žene su činile 30 posto od ukupnog broja kupaca, danas je taj postotak 34 posto, a do 2020. trebao bi se popeti na preko 40 posto.

Vezani članci Nina Popović, Zoran Milanović, Sanja Sarnavka, Rada Borić, i Renata Ivanović Pljušte reakcije na Milanovićevu izjavu o žrtvama seksualnog nasilja: ''Predsjedniče, sram vas bilo!" Astrid Malvić Jutro koje je Astrid promijenilo život iz temelja: "Ispočetka sam učila hodati..."

Pojedini su proizvođači to već davno prepoznali, a primjetno je kako u posljednje vrijeme to čine i drugi. Primjerice, 54 posto svih kupaca Minija čine žene. Nadalje, studija je pokazala kako žene kupuju manje automobile od muškaraca i ne traže sportske niti luksuzne modele. Dame cijene i traže mišljenje muškaraca, a kada krenu u kupnju, onda su odlično informirane.

'Mislim da su žene, kada je riječ o kupnji automobila, malo više pragmatičnije u odnosu na muškarce. Traže više podataka, provjeravaju cijene, opremu i dobro se informiraju prije nego li odu u salon', tvrdi Jessica Caldwell iz Edmunds.com-a.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.