Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanski Nissan je poznat prema sportskim automobilima, ali i bržim izvedenicama velikoserijskih modela. Dvije upravo takve najavljene su za sljedeću godinu.


Insajderi javljaju kako je Nissan već završio s razvojem novog 4-cilindričnog 1,8-litrenog turbobenzinskog motora snage od 198 kW, odnosno 270 KS koji će se ugrađivati prvo u Nismo izvedbu modela Qashqai, a potom i u istovrsnu verziju modela Pulsar.

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvatska premijera za Nissan Qashqai – krivac za crossover groznicu sada izgleda drugačije Slika nije dostupna Ili ga volite ili ga mrzite, no Nissan Juke je još uvijek totalno drukčiji od drugih

Podsjetimo se, Qashqai Nismo se očekuje početkom iduće godine, točnije u veljači, dok bi Pulsar Nismo na tržište trebao stići u drugoj polovini 2015. Oba modela će dobiti identičnu izvedbu spomenutog motora, dakle oba bi trebala razvijati snagu od 270 KS.

Uz novi i snažniji pogonski stroj, obja nova sportska Nissana će se moći pohvaliti unaprijeđenim ovjesom, upravljačkim i kočničkim sustavom te dorađenim aero paketom i drugim vizualnim doradama. Dakako, zainteresirani mogu očekivati i višu cijenu koja obično prati performance izvedbe standardnih modela.

Više na Autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook