Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon četiri desetljeća strani proizvođač automobila je uspio prodati više primjeraka jednog modela na ruskom tržištu od Lade koja se najprodavanijim modelom, i na mjesečnoj bazi, u Rusiji mogla pohvaliti još od 70-ih godina prošlog stoljeća.


 

Konkretnije, Kia Rio je u studenom na ruskom tržištu prodana u 10.834 primjerka, dok je Lada Granta dostigla brojku od 10.520. AvtoVAZ, vlasnik Lade, tvrdi kako je do ovog posrtaja došlo zbog problema s dobavljačima.

Naime, zbog tog je razloga na par dana zaustavljena proizvodnja Lade Granta što je dakako utjecalo na njegovu isporuku kupcima. Sada su ti problemi riješeni pa u AvtoVAZ-u vjeruju kako će ponovno zasjesti na prvo mjesto.

Vezani članci Ruske društvene mreže Rus objavljuje ono čega se pametan srami: Zgražaju objavama na društvenim mrežama Koronavirus u Rusiji Rusija priznala porast broja zaraženih, najavljuje ograničavanje kretanja: "Liječnici i bolnički kreveti su spremni"

Inače, do studenog na ruskom tržištu su u ovoj godini dakako najprodavaniji modeli Lade s ukupnom prodajom od 351.992 automobila, a slijedi ih Kia s 175.495 primjeraka. Najprodavaniji model je spomenuta Granta (139.405), dok Kia Rio zauzima treće mjesto (84.350).

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.