Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šuška se šuška

Dolazi Mini s jačim dizelskim motorom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mini je otkrio detalje o novom Cooper S modelu za 2011., koji kreće u prodaju 18. rujna 2010., a upravo smo saznali i neke nove detalje o hatchbacku netom prije početka prodaje. Njemački novinari također su objavili informaciju da se Mini sprema uvesti i jači dizelski motor u svoju ponudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JCW paket, SD model i Clubman Hampton Novi Mini za još više zabave i individualnosti Slika nije dostupna Četiri cilindra s turbo punjačem i 245 KS Novi motorni dragulj iz BMW-a

U ovom trenutku, novi Cooper S dolazi na tržište s novim 1.6 litrenim četverocilindričnim turbo motorom, međutim, početkom sljedeće godine kupci će svoje mališane moći nabaviti i u jačoj dizelskoj verziji.

Dizelski motor za Coopera bazira se na motoru iz BMW N47 linije, međutim umjesto 2.0-litrenog motora, Cooper S diesel će pokretati 1.6-litreni motor. Isti će razvijati ukupno 143 konjske snage i imati će maksimalni okretni moment od 300 NM. Iz istih izvora saznajemo da će se ovaj novi motor koristiti i u Countryman S liniji.

Očekuje se da će se potrošnja kretati od 4 do 4,5 litara na 100 kilometara, a emisija ugljičnog dioksida biti će ispod 100 grama.

Mi smo mišljenja da je i dalje najbolji odabir benzinski Cooper S ili Cooper JCW. Novi Cooper JCW razvija 208 HP pri 6000 rpm, 6.5 sec do 100 km/h uz vrlo nisku potrošnju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene