Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri od pet

Mercedes-Benz dominirao izborom za Svjetski automobil godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes bi se slobodno mogao proglasiti ukupnim pobjednikom ovogodišnjeg izbora za nagradu Svjetski automobil godine.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sedam finalista Objavljena imena finalista nagrade Europski automobil godine 2015. Slika nije dostupna Sud presudio u korist Brangeline Novine Ruperta Murdocha o Bradu i Angelini objavile laži

Naime, na svečanosti proglašenja pobjednika koja je održana na auto salonu u New Yorku ovaj je njemački proizvođač osvojio tri od ukupno pet dodijeljenih nagrada.

Prva i najvažnija nagrada ona za Svjetski automobil godine je pripala mercedesovoj C klasi koja se na prvom mjestu smjestila iznad fordovog Mustanga i volkswagenovog Passata.

Mercedes je također osvojio nagrade i za Svjetski luksuzni automobil godine (World Luxury Car of the Year) i Svjetski performance automobil godine (World Performance Car of Year), a te su titule pripale S klasi Coupe i Mercedes-AMG GT-u.

Nagradu za "zeleni" automobil godine (World Green Car of the Year) je osvojio BMW-ov i8, a jedini slavljenik koji nije njemačke krvi je Citroën C4 Cactus. Naime, ovaj francuski crossover je osvojio nagradu za dizajn (World Car Design of the Year), a stručnjaci za dizajn koji su mu je dodijelili su ga nazvali "uistinu osvježavajućim".

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene