Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početni model za 140.000 Eura

McLaren P13 će nositi oznaku 500S

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi bi automobil premijerno trebao biti predstavljen sljedeće godine na ženevskom salonu, dok bi mu prodaja krenula nekoliko mjeseci nakon toga.

Prema najnovijem izvještaju Mclarenov novi ulazni sportski coupe bi trebao nositi oznaku 500S. Podsjetimo se, riječ je o modelu čiji se razvoj, što je potvrđeno još ranije iz samog McLarena, odi pod kodnim imenom P13.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Poreča Jurio i sletio s ceste FOTO McLaren smrskan nakon prometne nesreće: Prolaznici izvlačili putnike, jedna osoba teško ozlijeđena Slika nije dostupna Klasik Provjera znanja – koliko dobro poznajete Hondu?

Ovaj će model svojim dimenzijama i performansama konkurirati Porscheu 911 Turbo, Nissanu GT-R, novom Mercedesu AMG GT i drugim sličnim vozilima. Insajderi javljaju kako će mu se cijena kretati oko 140.000 Eura. Prijašnja saznanja su upućivala na to da će 500S pokretati 3,8-litreni V8 bi-turbo snage od 500 KS, a dobar dio konstrukcijskih rješenja, dijelova i opreme će biti prenijet iz modela 650S.

Što se samog dizajna ovog modela tiče Frank Stephenson, šef mclarenovog dizajna, je nedavno izjavio kako "Ferrari mora izgledati kao Ferrari, Porsche kao Porsche, dok s druge strane nema konkretne formule kako bi morao izgledati McLaren". Ipak, P13, odnosno 500S, bi trebao predstavljati daljnju evoluciju već poznatih mclarenovih linija bez većih iznenađenja. Uostalom, mclarenov šef Mike Flewitt je dizajn P13 najavio kao "evoluciju".

U konačnici, kupcima će biti ponuđene tri izvedbe, odnosno standardni coupe, Spider koji će stići do ljeta 2016. te 500S GTS namijenjen prvenstveno trkaćoj stazi, a čiji se dolazak očekuje do 2018.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene