Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mainstream ima prednost

Mazdin šef odlučno demantirao povratak RX-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako su svi izvještaji o tome da Mazda planira povratak modela RX bili netočni, jer je mazdin šef u svom posljednjem intervjuu odlučno negirao kako će se ovaj japanski proizvođač odlučiti za takav korak.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST Mazda CX5 – nova generacija ne želi biti veća i brža, i to je dobro Slika nije dostupna TEST RABLJENOG Maraton test 100.000 km u Mazdi 3

Naime, u intervjuu Automotive Newsu Masamichi Kogai je izjavio da će se Mazda umjesto ulaganja u novi RX fokusirati na unaprjeđenje svojih postojećih SkyActiv tehnologija i rješenja. Konkretnije, rekao je kako "Mazda trenutno nema takvo vozilo u svom budućem planu proizvodnje".

Nadalje, Kogai je izjavio kako je mazdina ponuda trenutno rastegnuta do maksimuma te stoga umjesto njenog proširivanja dodatnim modelima trema unaprijediti one postojeće. Drugim riječima, umjesto uvođenja u ponudu tzv. low-volume modela visoke cijene Kogai želi zaraditi više novca na mainstream modelima koji se prodaju u puno većim količinama.

Naravno, takvo razmišljanje je u potpunosti opravdano, no mnogi bi mu mogli prigovoriti kako je uz standardnu ponudu potreno imati i tzv. halo model koji će privući kupce i onim "običnim" vozilima u ponudi.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene