Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rotacijski motor ponovno u igri

Mazda navodno radi na modelu RX-9

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mazda bi ipak kupcima ponovno mogla ponuditi model s Wankle, odnosno rotacijskim motorom, koji je još uvijek prepoznatljiv dio njezinog imidža.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST: Mazda3 Sedan je dokaz da kompaktne limuzine mogu biti atraktivne! Slika nije dostupna TEST TEST Mazda CX5 – nova generacija ne želi biti veća i brža, i to je dobro

Glasine o mazdinom radu na modelu s rotacijskim, odnosno Wankel motorom su se ponovno aktualizirale nakon što je Motoring, koji se poziva na insjaderske izvore, objavio vijest kako japanski proizvođač sprema model pod oznakom RX-9.

Navodno je riječ o modelu s dvoja vrata koji bi se bazirao na "temeljito dorađenoj platformi model Mazda6" te imao pogon na stražnje kotače.

Isti izvor navodi kako bi najavni koncept trebao biti predstavljen tijekom 2017. dakle na pedesetu obljetnicu predstavljanja modela Cosmo Sport, dok bi produkcijski model stigao 2020. na stoti rođendan same Mazde.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene