Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Land Rover Defender by Prindiville Design

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska tvrtka specijalizirana za izradu karoserija i personalizacijskih paketa Prindiville Design predstavio je svoj novi uradak, limitirano izdanje Land Rover Defendera.

Londonska 'aftermarket' tvrtka, Prindiville Design, specijalizirana za niz usluga, poimence izradu karoserija, te vizualnih i performansnih paketa opreme, predstavila je svoj najnoviji projekt, limitirano izdanje Land Rover Defendera kojime su dodatno obogatili svoju kolekciju u kojoj se nalaze neki od najpoželjnijih superautomobila današnjice poput Ferrari 458 Italie, i Lamborghini Aventadora, dok njihov portfelj uključuje brendove kao što su Aston Martin, Porsche, Bentley, Maserati, BMW i Mercedes-Benz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Sjajni Land Roveri iz Bugarske

Luksuzni SUV u interpretaciji Prindiville Design kuće temeljen je na Land Rover Defenderu 90 s tvrdim krovom a dizajniran je s ciljem da kupcima ponudi visoku razinu individualnosti sa superiornom udobnošću. Automobil je takoreći ručni rad iza kojeg stoji tim izuzetno sposobnih inženjera koji rade u proizvodnom pogonu spomenute tuning kuće u blizini Silverstonea u Velikoj Britaniji. Kupci će naravno moći personalizirati svoj vlastiti primjerak do krajnjih ekstrema kako izvana tako i u unutrašnjosti vozila dok su se inženjeri pozabavili svojom domenom, tehnološkim komponentama.

U ovom specifičnom slučaju za tehničke modifikacije angažirali su tvrtku Alive Tuning iz Lincolnshirea koja je doradila ovjes, ugradila novi kočioni sustav, sustav hlađenja a njihovi stručnjaci su se dotakli i samog motora.

Limitirano izdanje Land Rover Defendera tako će dolaziti u četiri varijante ovisno o povećanju snage serijskog 2.5-litrenog TDi motora, u rasponu od 122 do 190 KS. U kombinaciji s 'dual-range' 6-stupanjskim mjenjačem, te ugradnjom visoko-protočnog intercoolera, silikonskih crijeva i turbo punjača, to znači da će Defender s oznakom Prindivillea od nule do stotke ubrzavati za tek 10 sekundi uz maksimalan okretni moment od 460 Nm.

Luksuzni SUV standardno dolazi opremljen s 18-inčnim alu naplatcima peterokrakog dizajna s visoko-performansnim kočionim sustavom s posebno rađenim 6-klipnim kočionim kliještima i sportskim diskovima koje su djelo inženjera iz Prindiville Designa. Tuning tvrtka također je posebno dizajnirala i proizvela performansne opruge koje omogućavaju bolju stabilnost.

Svaki od 25 potencijalnih budućih vlasnika može odabrati posebno kreiranu boju karoserije u mat ili metalik premazu iz vlastite palete boja u ponudi Prindiville Design kuće s ciljem dodatne personalizacije već ionako prekrasno dizajniranog eksterijera s mnoštvom ekskluzivnih detalja koji će krasiti ovo limitirano izdanje. Tu ponajprije mislimo na kromirane zaštitne šipke na bočnim pragovima, LED tehnologiju na prednjim i stražnjim svjetlosnim sklopovima, senzore za parkiranje sprijeda i straga te kamere za vožnju unatrag što je prvi puta da se ovakav raspon opreme može naći na Land Rover Defenderu.

Kožni interijer dodatno je ukrašen talijanskom kožom a superiornu udobnost garantiraju Cobra sportska sjedala s ručno izrađenim prošivima na rubovima sjedala. Ovaj dojam preslikan je na kožni upravljač te tepihe od alcantare kod vozačeva i suvozačeva sjedala. Središnji greben također je redizajniran dok kupac bira boje koje želi vidjeti u unutrašnjosti svog Defendera. Svaki pojedini Defender by Prindiville nositi će i brojčanu oznaku na aluminijskoj pločici na komandnoj ploči.

Primjenom dodatnih materijala za zvučnu izolaciju značajno je smanjena vanjska buka i zvuk motora što omogućava putnicima da maksimalno uživaju u vožnji kao i u reprodukciji zvuka s infotainment sustava. Isti dolazi u kombinaciji s 5-inčnim LCD ekranom preko kojega se ostvaruje pristup bežičnom Internetu, DVD Playeru, satelitskoj navigaciji, prikazu vozila u 360 stupnjeva, surround sound sustavu sa četiri zvučnika, te sučelju za mobitele i MP3 uređaje preko Bluetooth modula.

Prilikom predstavljanja novog limitiranog izdanja Land Rover Defendera, osnivač i glavni dizajner u Prindiville Design kući, Alex Prindiville, rekao je sljedeće: ''Limited Edition Land Rover Defender doista je jedinstven projekt po tomu što nudi uglađeniju, tišu i udobnu atmosferu tipičnu za luksuzne terence. Ovo je beskompromisno rješenje za gradsku vožnju ali i duža putovanja. Velik interes koji smo do sada zabilježili zasigurno će otvoriti vrata i ka novim Land Rover ili Range Rover personalizacijskim projektima slične prirode.''

Njihov najnoviji projekt brojati će sveukupno 25 primjeraka što svakako jamči ekskluzivnost ali i paprenu cijenu koja još nije objavljena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene