Obavijesti Video Pretražite Navigacija
750 KS

Lamborghini bez krova za 9 odabranih kupaca po cijeni od 3,3 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lamborghini je ove godine proslavio 50. rođendan i to na način svojstven samo ovakvim luksuznim brendovima a u čast duge i bogate povijesti Automobili Lamborghini predstavio je jedan od najizuzetnijih supersportskih automobila svih vremena.

Lamborghini Veneno Roadster je trkaći prototip otvorenog krova koji u pravoj maniri talijanskog brenda karakteriziraju ekstremni dizajn i fenomenalne performanse. Ujedno je i jedan od najekskluzivnijih automobila na svijetu jer će tijekom naredne godine iz tvornice izaći tek devet primjeraka koji će se prodavati po cijeni od 3.3 milijuna eura (ne uključujući davanja).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Veneno Roadster doista je ekstreman i svakako garantira uzbudljivo vozno iskustvo, pogotovo zato što 'open' znači upravo to. Krova zapravo uopće nema, tu je tek izuzetno čvrsta šipka za zaštitu u slučaju prevrtanja ili tzv. rollover bar koja jamči sigurnost vozača i putnika. Prilikom dizajna automobila inženjeri i dizajneri primarno su se usredotočavali na postizanje optimalnih aerodinamičkih svojstava i maksimalne stabilnosti u brzom prolaženju kroz zavoje. Razina upravljivosti slična je onoj kod trkaćih prototipnih modela dok je Veneno Roadster ipak potpuno cestovno legalan automobil.

S maksimalnom izlaznom snagom od 750 KS, Veneno Roadster do 100 km/h ubrzava za tek 2.9 sekundi dok se kazaljka brzinomjera zaustavlja na 355 km/h. Lamborghini Veneno Roadster pogoni 12-cilindrični N/A motor zapremnine 6.5 litara popraćen izuzetno brzim ISR mjenjačem s pet načina rada i stalnim pogonom na sva četiri kotača.

Čak i nevjerojatno ubrzanje od 0-100 km/h od 2.9 sekundi ne može opisati o čemu se ovdje točno radi. Unatoč tomu što je aerodinamički automobil 'naštiman' za ekstremno jake potisne sile, Veneno Roadster ima izuzetno nizak otpor zraka što mu omogućava da postigne suludu maksimalnu brzinu od 355 km/h.

►►►   Lamborghini izgubio pamet novim konceptom

►►►   Ovo je najskuplji automobil na svijetu izrađen od zlata i dragulja

Zahvaljujući opsežnoj primjeni karbonskih vlakana, Veneno Roadster na vazi pokazuje tek 1.490 kg i može se pohvaliti omjerom snage i mase od tek 1.99 kg po KS što garantira performanse koje će definitivno ubrzati rad srca i onim najiskusnijim vozačima.

Svaki detalj na Venenu odraz je čiste funkcije – izvrsne dinamike, optimalnih potisnih sila s minimalnim otporom zraka i savršenim hlađenjem visoko-performansnog motora. Veneno Roadster, dakle, nesumnjivo je pravi Lamborghini, beskompromisan, ekstravagantan i totalno pomaknut u skladu s dizajnerskom filozofijom svih supersportskih automobila koji su ikada izašli iz Sant' Agata Bolognesea.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene