Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako nekome serijska izvedba najsnažnijeg i najbržeg ferrarijevog hibridnog modela nije dovoljna, marka s propetim konjićem razvija posebnu izvedbu ovog modela koja će imati 1064 KS.


Već je otprije poznato kako proizvođač iz Maranella radi na XX izvedbi modela LaFerrari, a sada je testni prototip "ulovljen" na, vjerojatni najpoznatijoj talijanskoj F1 stazi - Monzi. Na priloženom videu, kojeg je objavio korisnik NM2255 Car HD Videos, uz to što se može vidjeti kako LaFerrari XX svladava zavoje, može se čuti i odličan zvuk ovog automobila o kojem se još uvijek relativno malo zna.

Vezani članci Slika nije dostupna Ferrari FXX K već rasprodan. Cijena - 2,5 milijuna Eura Slika nije dostupna Ferrari 275 GTB/C Speciale ide na aukciju

Naime, ferrarijev Antonello Coletta je svojedobno izjavio kako će ovaj model imati unaprijeđena aerodinamička rješenja, dorađenu elektroniku, sportskiji ovjes te trkaće (vjerojatno "road-legal" slick) gume. Također, dodao je i da će novi automobil imati "više-manje istu snagu kao i standardni model".

Posljednja saznanja kažu da bi unaprijeđeni 6.3 V12 te optimizirani hibridni sustav trebali razvijati snagu od oko 782 kW, odnosno 1064 KS, što je 74 kW odnosno 101 KS više od standardnog modela. Shodno tome bi LaFerrari XX trebao biti prava raketa s obzirom da standardna izvedba ubrzava do 100 km/h za manje od 3 sekunde i dostiže brzinu veću od 350 km/h.

Očekuje se i kako će LaFerrari XX biti predstavljen početkom iduće godine, u siječnju ili veljači, pa bi, ako ne prije, tada trebali saznati podrobnije informacije. U svakom slučaju, do LaFerrarija XX neće biti lako doći jer se očekuje ograničena serija od svega trideset primjeraka, a za svaki će biti potrebno izdvojiti za sada nepoznatu, no zasigurno astronomsku cijenu. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook