Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

Koji su automobili ove godine osvojili Zlatni volan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiglo je to doba godine. Dijele se nagrade za različita postignuća u svijetu automobila. Utjecajni njemački Auto Bild otvorio je sezonu jučerašnjom ceremonijom u Berlinu...

Zlatni volan Auto Bilda posljednjih godina prometnuo se u najvredniju nagradu koju priželjkuju proizvođači automobila. Žiri koji ocjenjuje kandidate u različitom kategorijama je mnogobrojan. Ocjene dijele urednici i čitatelji dvadesetak međunarodnih izdanja Auto Bilda, vozači automobilskih utrka te nezaobilazni junaci javnog života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predstavljen novi model Nova Zafira Tourer donosi brojna poboljšanja

Sustav ocjenjivanja vrlo je kompleksan jer se ocjenjuju različite komponente automobila, ne samo izgled i vožnja. Stoga i rezultati često iznenađuju.

Ove godine u objedinjenoj kategoriji malih i kompaktnih automobila uži izbor činili su VW Polo, Honda Civic, Ford Fiesta i Opelova električna Ampera E. Najviše glasova dobio je upravo taj posljednji automobil, što možda i nije iznenađenje s obzirom na to da električni automobili nezaustavljivo postaju zanimljivi kupcima.

Srednju i visoku klasu popunili su BMW serija 5, KIA Stinger, Opel Insignia i Volkswagenov Arteon. Za samo nekoliko bodova Zlatni volan pokupila je atraktivna VW-ova limuzina.



SUV i crossover modeli ove su godine podijeljeni po dimenzijama u dvije kategorije.

Mali SUV koji je dobio Zlatni volan jest Škodin Karoq. Konkurenciju u toj kategoriji još su mu činili Toyota CH-R, Jeep Compass i Mitsubishi Eclipse Cross.
Veliki SUV sa Zlatnim volanom je Audijev novi Q5 ispred Volva XC60, Alfina Stelvija, Range Rover Velara.

Među sportske automobile ugurala se Panamera Sport Turismo i odnijela pobjedu. Aston Martin DB11, Lamborghini Huracan Performante i Honda NSX nisu je uspjeli nadmašiti u ocjenjivanju.

Posebne Zlatne volane ove godine dobili su Aston Martin DB11 kao najljepši automobil te glavni direktor Volva Håkan Samuelsson za izniman doprinos automobilskoj industriji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene