Kia je ne tako davno predstavila osvježenu izvedbu Sorenta kojega su službeni izvještaji nazvali "novim" modelom, no uistinu nova generacija stiže krajem ove godine.


Kia je objavila tri teasera, dvije slike i jedan video zapis, nove generacije modela Sorento koji će krajem sljedećeg mjeseca biti predstavljen u Južnoj Koreji, dok će europsku premijeru imati u listopadu na predstojećem pariškom auto salonu.

Kako se od samih teasera može i očekivati slike i video nam ne otkrivaju puno, no daju nam dobar uvid u moderniji i odvažniji styling nove generacije korejskog crossovera s nižom linijom krova, uspravnijom maskom motora, izraženijim lukovima blatobrana s većim kotačima i sl.

Novi bi model trebao narasti dimenzijama što će rezultirati i većom ponudom prostora unutar putničke kabine, odnosno posebno u drugim i trećem redu sjedala.

Motorizacija bi u pavilu trebala biti prenijeta iz sadašnje generacije, a na pojedinim se tržištima može očekivati i hibridna verzija.

Spomenimo i kako su na dizajnu ovog modela usporedno radili kijini dizajneri iz Južne Koreje, Njemačke i SAD-a. Prodaja novog Sorenta će započeti krajem ove ili početkom iduće godine. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook