Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Kako se ponašati da slavlje ne bi završilo u suzama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualno svjetsko prvenstvo, te masa navijača diljem svijeta, povod je našeg netipičnog crash testa.

U svom istraživačkom centru za automobilsku sigurnost, eksperti njemačkog Allianza analizirali su utjecaj sudara na navijače koji se neadekvatno prevoze u automobilu. Na crash testu koji možete pogledati u priloženom videu, simuliran je sudar pri brzini od svega 40 km/h. Naime, već pri malim brzinama, kočenje može potencirati takozvani efekt katapulta.

Pročitajte i ovo Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH" Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

Kako bi test rezultirao točnim podacima, svaki se detalj nekoliko puta provjerava. Sve je snimljeno s čak sedam kamera. Pluća – posljedice slavljeničke, nepropisne vožnje mogu biti enormne. Usprkos silnom veselju, ovaj test navijači nikako ne smiju smetnuti s uma. Iako mi Hrvati tijekom ovog prvenstva nećemo paradirati na sličan način, dobro je znati kako se ponašati da slavlje ne bi završilo s bolom i suzama.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene