Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako izgledaju detalji BMW M Performance paketa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi program BMW M Performance proizvoda od sada nudi mogućnost selektivne personalizacije koji je moguće naručiti za BMW seriju 5, seriju 3 i seriju 1 u sklopu Original BMW Accessories ponude.

Bavarski proizvođač iskoristio je prigodu tijekom održavanja ovogodišnjeg međunarodnog auto salona u Parizu da predstavi svoj BMW M Performance paket dodataka koji pokazuje svu raznolikost ponude u vrlo skladnim kombinacijama za što je odabrao novi BMW 335i s četiri vrata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Poput svih BMW M Performance proizvoda koji su inače dostupni za visoko-performansne sportske BMW automobile poput M3 modela, BMW M Coupea serije 1, BMW X5 M i X6 M modela, i ovaj program razvijen za automobile iz modelskih linija serije 5, serije 3 i serije 1 donosi autentičan osjećaj sportske vožnje tipičan za M odjel koji tehnološka rješenja iz automobilističkog sporta prenosi i prilagođava za svakodnevnu vožnju.

BMW M Performance paleta proizvoda odražava vrhunske standarde BMW Grupe vezano za dizajn, kvalitetu ali i sigurnost. Spomenuti proizvodi prolaze rigorozna testiranja i dolaze s dugogodišnjom garancijom. Štoviše, ugradnja ovih proizvoda ni na koji način ne utječe na uvjete garancije koja inače dolazi sa odabranim serijskim vozilom.

BMW M Performance proizvodi vezani za aerodinamičku optimizaciju, iako poglavito utječu na optimalan protok zraka i smanjenje otpora zraka, donose dinamičan karakter vozilu. Paleta proizvoda za aerodinamičku učinkovitost uključuje aerodinamičke komponente za prednji kraj vozila, difuzor i spojlere za stražnji branik i bočne pragove s natpisom M Performance. Stražnji i krovni spojleri, crna rešetka hladnjaka i Top Stripes pruge također su u ponudi za specifične modele.

Još bolju agilnost i preciznost u vožnji omogućavaju BMW M Performance proizvodi za unapređenje ovjesa. BMW M Performance ovjes s izrazito sportskim podešenjem i masivan kočioni sustav (iako male mase) dostupni su za novu seriju 1 i novu seriju 3. Kočioni sustav s aluminijskim kočionim kliještima sprijeda i straga garantira kontinuirano visoku učinkovitost čak i pod velikim temperaturnim opterećenjem. Perforirani i ventilirani kočioni diskovi mjere 370mm u promjeru i 30mm u debljini na prednjoj osovini dok su na stražnjoj osovini te mjere 345x24mm. Kočiona kliješta opremljena su s četiri klipa na prednjem kraju i dva klipa na stražnjem kraju a trenutačno su prepoznatljiva po svom poznatom M logotipu u četiri boje (ako brojimo srebrno slovo M).

BMW M Performance paleta proizvoda također uključuje i ekskluzivne ultra-lake alu-naplatke posebno dizajnirane za svaki model. Tako su za BMW seriju 5 osmišljeni 20-inčni M ultra-laki naplatci s krakovima u V dizajnu u Liquid Black boji ili u dvobojnoj kombinaciji karakterističnoj za BMW M odjel a iste se mogu koristiti s različitim tipovima pneumatika. Nova BMW serija 3 moći će se opremiti M ultra-lakim naplatcima u dizajnu s dvostrukim krakovima a isti su dostupni i za novu seriju 1 pri čemu iste dolaze u prepoznatljivom dvobojnom dizajnu.

Kovani kotači male mase učinkovito doprinose smanjenju ukupne mase vozila čime pozitivno utječu i na agilnost i odaziv upravljača vozila. Spomenuti naplatci dostupni su u dimenzijama od 19 inča za BMW seriju 1 i 20 inča za BMW seriju 3 te također dolaze u kombinaciji s raznim tipovima pneumatika.

Razvijen na osnovi iskustva iz prve ruke, BMW M Performance Power Kit za 4-cilindrične dizelske motore s BMW TwinPower Turbo tehnologijom donosi dodatnu dozu vozačkog užitka zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji i trenutnoj filozofiji razvoja motora. Kod odabranih 4-cilindričnih dizelskih motora BMW serije 5 te nove BMW serije 3 i nove BMW serije 1, ova opcija osjetno povećava snagu motora i maksimalan okretni moment bez da nepovoljno utječe na potrošnju goriva ili emisije štetnih plinova (mjereno prema EU ciklusu).

Tako maksimalna snaga spomenutog 4-cilindričnog dizelaša raste sa 184 KS (135 kW) na ukupno 200 KS (147 kW). Maksimalan okretni moment koji je na raspolaganju već od 1.750 o/min povećan je na 420 Nm. Međutim, najvažnija stavka vezano za ovakvo povećanje snage jest zapravo optimizacija krivulje ubrzanja kod svih modela. Bolje ubrzanje od 0-100 km/h za i do 1 sekundu vozač će nesumnjivo osjetiti u vožnji.

Vlasnici automobila BMW serije 5, nove BMW serije 3 i nove BMW serije 1 također će moći personalizirati svoj interijer s BMW M Performance proizvodima što će im omogućiti da maksimalno uživaju u voznom iskustvu koje se uobičajeno veže uz ovaj brend a poglavito modele s oznakom M.

BMW M Performance sportski upravljač s Race Display funkcijom biti će dostupan za novu BMW seriju 3 i novu BMW seriju 1 od studenog ove godine. Kod ovakvog tipa upravljača dolazi OLED ekran ugrađen na gornji rub upravljača koji prikazuje niz tehničkih podataka od temperature ulja do indikatora za promjenu stupnja prijenosa.

Preko spomenutog upravljača, točnije gumba na upravljaču, moguće je aktivirati različite načine rada ekrana. U EfficientDynamics načinu rada, prikazuju se informacije o učinkovitosti potrošnje goriva. Sport način rada omogućava korištenje štoperice kao i prikaz informacija o ubrzanju. U Race načinu rada pak vrijeme se može mjeriti i u stotinkama sekunde a postoji i mogućnost memoriranja podataka.

Svi elementi spomenutog programa proizvoda dostupni su pojedinačno što omogućava vlasnicima BMW automobila da stvore svoj vlastiti personalizirani prostor i dodatno naglase ona područja koja oni sami smatraju važnima. Zahvaljujući tomu što su svi proizvodi osmišljeni da stvaraju međusoban sklad, biti će teško pogriješiti za što god se pojedini kupac odlučio.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene