Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeep izbacio Wrangler Freedom Edition u čast američkim vojnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da bi pokazali koliko su ponosni na svoju zemlju, Jeep je izbacio novi paket opreme za Wrangler i Wrangler Unlimited nazvan Freedom Edition.

Prije više od 70 godina, američka je vlada obavijestila proizvođače automobila da traži ''lagano izviđačko vozilo'' za vojnu upotrebu. Willys-Overland vrlo je brzo osmislio svoj Willys Quad koji je kasnije postao Willys MA i MB, a američki vojnici i ostatak svijeta pri tome kasnije će to vozilo koje im je pomoglo da pobjede u ratu zvati Jeep.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

U čast svim američkim vojnicima Jeep je predstavio novi Jeep Wrangler Freedom Edition. Dostupan u crvenoj, bijeloj ili plavoj boji, novi Jeep Wrangler Freedom Edition trenutačno je prepoznatljiv po zvijezdi na poklopcu motora i stražnjim panelima te ''Oscar Mike'' natpisu (u vojnom žargonu oznaka za jedinice u pokretu) na boku kod prednjeg luka kotača.

Jeep će odvojiti 250 dolara od svakog prodanog Freedom Edition Wranglera a novac ide u dobrotvorne svrhe za pomoć američkim vojnicima. Novčana sredstva dijeliti će Fisher House Foundation i I Support Foundation. Prva pruža ''dom daleko od doma'' za obitelji vojnika kako bi mogli biti blizu svojim voljenima tijekom bolničkog liječenja zbog bolesti ili ozljeda, dok I Support Foundation osigurava sredstva za vojnike koji su se vratili kućama kao npr. pronalaženje radnih mjesta i razne medicinske usluge.

''Jeep brend ima dugu i slavnu povijest koja je počela velikom prisutnošću i uspjehom u američkoj vojsci,'' kaže Mike Manley, predsjednik i izvršni direktor Jeep Branda u sklopu Chrysler Grupe. ''Jeep, a posebice Wrangler, danas je simbol sposobnosti i dugotrajnosti, te je također i simbol slobode svim Amerikancima. Novi Jeep Wrangler Freedom Edition stvoren je u čast Jeepove jedinstvene povijesti ali i u čast svim hrabrim muškarcima i ženama koji su nekada služili i koji i dalje služe u američkoj vojsci,'' dodaje Manley.

Chrysler Group LLC također nudi i džeparac u iznosu od 400 dolara svim pripadnicima američkih oružanih snaga koje isti mogu iskoristiti prilikom kupnje ili iznajmljivanja nekog Chrysler, Jeep, Dodge, Ram Truck ili FIAT vozila. Ovo pravo mogu iskoristiti svi aktivni pripadnici vojske, pričuvnih snaga, umirovljena vojna lica (osim ako nisu nečasno otpuštena iz vojske te uz minimum od 20 godina službe), te umirovljeni pripadnici pričuvnih snaga (također uz barem 20 godina službe i častan otpust).

Novi Jeep Wrangler Freedom Limited Edition model temelji se na najprodavanijem Sport modelu, te je dostupan u karoserijskoj formi s dvoja (Wrangler) i četvera vrata (Wrangler Unlimited). Biti će ponuđen u isključivo tri boje karoserije, pogađate, crvenoj Deep Cherry Red, bijeloj Bright White i plavoj True Blue boji koje će se ekskluzivno moći naručiti samo uz ove Freedom Edition modele.

Jeep Wrangler Freedom Edition karakteriziraju vanjski elementi poput jedinstvenih 17-inčnih alu-naplataka u Mineral Gray boji posuđenih s Wrangler Rubicona, zatim rešetka hladnjaka i umetci na prednjem i stražnjem braniku u istoj Mineral Gray boji, lukovi kotača i bočni pragovi u boji karoserije, ''Oscar Mike'' oznaka sa zvijezdom u krugu na bokovima te grafike na poklopcu motora i stražnjim panelima inspirirane američkom vojskom, crni zaštitni elementi za stražnje svjetlosne sklopove te Mopar poklopac otvora za punjenje goriva. Vanjski dojam za kraj zaokružuje Sundrider mekani krov te zatamnjena stražnja stakla.

U unutrašnjosti novog Jeep Wrangler Freedom Edition modela nailazimo na crna sjedala s čvrstom i dugotrajnom tkaninom, ''Oscar Mike'' logo na naslonjačima sjedala ušivenim srebrnim koncem, 'French Silver' ukrasnim prošivima na upravljaču, vratima, sjedalima i naslonjaču za ruku na prednjem dijelu te detaljima u 'Quick SIlver' boji na rukohvatima kod vozača i suvozača, ručicama vrata i rubovima ventilatora. Na trokrakom upravljaču također se nalaze ukrasni elementi u 'Satin Chrome' izvedbi dok je sam upravljač presvučen u kožu.

U standardnu opremu također ulaze i električko upravljanje staklima i bravama, mogućnost daljinskog otključavanja tj. zaključavanja te UConnect glasovno upravljanje i mogućnost upravljanja audio sustavom preko gumba na upravljaču.

Jeep Wrangler Freedom Edition Amerikance će koštati od 28.165 dolara za Wrangler model s dvoja vrata te 30.670 dolara za Wrangler Unlimited s četiri vrata.

Zahvaljujući potpuno novom i štedljivijem 3.6-litrenom V6 motoru i novom automatskom mjenjaču Jeep Wrangler nikoga neće ostaviti razočaranog. Gore spomenute karakteristike Wrangler dijeli s nagrađivanim i luksuznijim Jeep Grand Cherokee modelom.

Ovaj 3.6-litreni Pentastar V6 motor Chrysler Grupe osvojio je prestižnu nagradu 'Ward's 10 Best Engines Award'. Da prijeđemo na konkretne brojke. V6 dostavlja 285 KS i 353 Nm okretnog momenta uz potrošnju od 11.2 l/100km na otvorenoj cesti. U usporedbi s prijašnjim 3.8-litrenim V6 motorom, to je 40-postotno povećanje snage i 10-postotno povećanje okretnog momenta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene