Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manji SUV stiže već 2016?

Jaguar F-Pace - Osnova nove SUV obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaguar će uskoro tržištu predstaviti svoj prvi SUV/crossover koji će nositi naziv F-Pace, a isti će potom biti osnova cijele nove modelne obitelji pod značkom ovog britanskog proizvođača.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NITKO NIJE OZLIJEĐEN Incident u Londonu: Prosvjednik izletio pred Jaguar s britanskim premijerom i izazvao sudar Slika nije dostupna NA TREŠNJEVCI Sudar u Zagrebu: 19-godišnji vozač Jaguara skrivio prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 67-godišnji muškarac

Naime, britanski Autocar javlja, pozivajući se na insajdere kako u Jaguaru planiraju reativno brzo i vrlo ozbiljno proširenje ponude u ovom sve popularnijem segmentu u kojem do sada nisu bili prisutni.

Tako će već sredinom sljedeće godine na tržište stići manji crossover, odnosno subkompaktni crossover koji će biti konkurencija budućem Audiju Q1. Za sada se zna samo kako će mu ukupna duljina iznositi tek nešto više od 4 m, dok ostale pojedinosti nisu poznate.

Sam F-Pace, najavljen konceptnim modelom C-X17, će dobiti još barem jednu i to onu kupeovsku karoserijsku verziju s kojom će konkurirati BMW-u X4 i mercedesovom GLC Coupeu. Ovaj "sportski" nastrojeni SUV će imati dinamičnije linije četvera vrata, a vjerojatno će biti dostupan u R i SVR izvedbama. Isto vrijedi i za ostale crossovere u ponudi.

Spomenuti izvor navodi i kako se za sada ne trebamo nadati SUV-u sa sedam sjedala, odnosno modelu većem od F-Pacea, o kojem su se također već mogle čuti glasine jer su u Jaguaru zaključili kako takav SUV ne bi imao sportski duh kakvog žele imati u svojim modelima.

Na kraju dodajmo i kako su u Jaguaru registrirali ime EV-Type što upućuje na razvoj i u konačnici plan za lansiranje električnog modela, što su već dale naslutiti razne ranije izjave nekolicine jaguarovih vodećih ljudi.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene